Sveikatinimo paslaugų įmonė Klaipėdoje įtariama nuslėpusi ne mažiau kaip 63 tūkst. eurų mokesčių | kl.lt

SVEIKATINIMO PASLAUGŲ ĮMONĖ KLAIPĖDOJE ĮTARIAMA NUSLĖPUSI NE MAŽIAU KAIP 63 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

Klaipėdoje veikianti sveikatinimo paslaugų įmonė įtariama trejus metus valstybei teikusi neteisingus duomenis apie pajamas, pelną ir nesumokėjusi ne mažiau kaip 63 000 eurų mokesčių.

Įtariama, dalis gaunamų pajamų, ne mažiau kaip 300 000 eurų, galimai buvo neįtraukta į įmonės apskaitą, nedeklaruotos gautos pajamos bei neapskaičiuoti ir nesumokėti nuo jų priklausantys mokesčiai.

Įmonė taip pat įtariama klastoti ambulatorines asmens sveikatos istorijas, pirmadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Siekiant ikiteisminiame tyrime išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas bei nustatyti veikas padariusius asmenis, buvo atliktos kratos Klaipėdos apskrityje, per jas  rasta ir paimta apie 50 000 eurų grynais pinigais, daug tyrimui reikšmingų apskaitos dokumentų, ambulatorinių asmens sveikatos istorijų.

Įtarimai pareikšti 15 įtariamųjų, iš kurių buvo sulaikyta 14 asmenų, pirmadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Apribota įtariamiesiems priklausančio turto ne mažiau kaip už 1,4 mln. eurų.

Pasak policijos, per ikiteisminį tyrimą surinkti duomenys leidžia įtarti, kad įmonės 52 metų direktorius, veikdamas bendrai su vyr. finansininke ir įtraukdamas į nusikalstamą veiką jo vadovaujamos įmonės darbuotojus, galimai dalies už suteiktas paslaugas gautų grynųjų pinigų neapskaitydavo.

Įtariama, kad įmonės vadovas galėjo pasitelkti medicinos gydytojo licenciją turintį asmenį, gimusį 1975 metais. Pastarasis klastojo tikrus dokumentus – ambulatorines asmens sveikatos istorijas, kuriose įrašydavo ir taip įtvirtindavo tikrovės neatitinkančius duomenis apie daliai klientų/pacientų realiai nenustatytas diagnozes ir, tariamai būtiną, su sveikatos priežiūra susijusių, paslaugų suteikimą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei dokumento klastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu.

Nusikaltimai galėjo būti padaryti 2019-2022 metais.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai, o jį atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Romas

Niekad nesupratau ir nesuprasiu tokios "informacijos " tikslo, kur nėra nei vardų, nei pavadinimų. Gal dėl to, kad tokia "sensacija" pateikiama garsiai, o vėliau iš jos lieka tik šnipštas ?

Teisybe

O kur istaigos pavadinimas pavardes.

volks

a ne viebutyje isikurusi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS