Už grotų atsidūrė kanapių auginimo cechą įrengęs vyras | kl.lt

UŽ GROTŲ ATSIDŪRĖ KANAPIŲ AUGINIMO CECHĄ ĮRENGĘS VYRAS

  • 2

Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kaltu dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu kanapių bei jų auginimo pripažintas 43 metų šilutiškis.

Bylos duomenimis, nuteistasis kanapių auginimo cechą buvo įrengęs apleistame pastate Pagėgių savivaldybėje. Jame teisėsaugos pareigūnai rado ne mažiau kaip 69 vienetų kanapių augalų bei įrangą, skirtą jų auginimui – šilumą skleidžiančias lempas, palapinę, ventiliatorius, trąšas ir kitus bylai reikšmingus daiktus. Ekspertai nustatė, kad iš rastų kanapių augalų būtų pagaminta daugiau nei 5 kg vartojimui paruoštų kvaišalų.

Per tyrimo metu atliktas kratas taip pat buvo rastas ir labai didelis kiekis – 8 kg jau paruoštų, tinkamų vartojimui kanapių, kurias šilutiškis laikė savo namuose bei jo valdomose negyvenamose patalpose.

 

 

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, pripažino Šilutės gyventoją kaltu dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei neteisėto kanapių auginimo. Už šiuose straipsniuose numatytas nusikalstamas veikas asmuo griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki penkiolikos metų.

Teismas, atsižvelgęs į kaltinamojo asmenybę bei elgesį proceso metu – prisipažinimą ir nuoširdų gailėjimąsi – paskyrė jam penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

G.Vicinas \\\\\.../////

Tegyvuoja LT "teismas" pac humanišiausias "teismas" pasaulyje.

Po \\\\\.../////

a'Rmonautės įstatymo pakoregavimo gaus premiją už gerą derlių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS