Už prekybą narkotikais nuteistas devyniolikmetis | kl.lt

UŽ PREKYBĄ NARKOTIKAIS NUTEISTAS DEVYNIOLIKMETIS

  • 0

Klaipėdos miesto apylinkės teismas už prekybą narkotikais nuteisė devyniolikmetį. Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, vaikinas nuteistas jau septintą kartą.

Anksčiau už vagystes, plėšimą, sukčiavimą ir kitus nusikaltimus teistam jaunuoliui, subendrinus su anksčiau paskirta bausme, paskirta galutinė 2 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

„Kaltinamieji labai dažnai teigia, jog nusikalsti juos skatina sunki finansinė padėtis. Tačiau šiuo atveju vaikinas pirmą kartą buvo nuteistas sulaukęs vos septyniolikos. Padaręs vieną nusikaltimą, jis išvadų nedarė ir nusikalsti ėmė nuolat“, – teigė šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Romas Jasevičius.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vos tik išėjęs iš pataisos namų devyniolikmetis, užuot ieškojęs legalaus darbo, ėmėsi narkotikų verslo. Praėjusių metų pabaigoje ir šių pradžioje T.S., turėdamas tikslą parduoti ir kitaip platinti narkotines medžiagas, nenustatytomis aplinkybėmis per kelis kartus įgijo beveik šešis gramus kanapių, kurias savo namuose išfasavęs į 10 folijos lankstinukų, ėmėsi prekybos, tačiau netrukus buvo sučiuptas policijos pareigūnų.

Savo kaltę dėl neteisėto narkotinių medžiagų įgijimo ir laikymo turint tikslą jas platinti T.S. pripažino visiškai. Jaunuolis teigė, kad nusikalstamos veikos jį imtis paskatino nepriteklius šeimoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS