Už vagystę – į kalėjimą: vyrui, apšvarinusiam namą, skirta laisvės atėmimo bausmė | kl.lt

UŽ VAGYSTĘ – Į KALĖJIMĄ: VYRUI, APŠVARINUSIAM NAMĄ, SKIRTA LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĖ

  • 0

Šiandien Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje K. S. pripažintas kaltu dėl įsibrovimo į namą ir pagrobto bei sugadinto didelės vertės svetimo turto. Vyrui skirta dviejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Pasak Klaipėdos apylinkės teismo, byloje nustatyta, kad K. S. pateko į namo verandą ir ten rastomis žirklėmis išlaužė verandoje esančių namo vidinių durų staktą. Tada įsibrovė į namą. Tokiu būdu vyras sugadino 700 eurų vertės duris. 

Patekęs į nukentėjusiajam priklausantį namą, iš antrame namo aukšte esančio miegamojo kambario spintelės stalčiaus pagrobė du vokus su pinigais, kuriuose buvo 12 tūkst. eurų, iš kitos miegamajame kambaryje esančios spintelės stalčiaus pagrobė auksinius papuošalus, kvepalus. Viso pagrobto turto vertė 14 130 eurų.

Kratos metu jo namuose pinigai buvo rasti ir grąžinti nukentėjusiesiems.

K. S. teisiamajame posėdyje savo kaltę pripažino visiškai ir parodė, kad buvo nuvažiavęs prie jūros, vaikščiodamas pamatė namą. Trumpindamas kelią, jis pateko į namo kiemą, kuriame pamatė atviras verandos duris. Prieš braudamasis į namą, K. S. paskambino į duris ir taip įsitikino, kad name tikrai nieko nėra. Kai įsibrovė į namą, suveikė signalizacija, taigi jis ten prabuvo apie 10 minučių. Pagrobtus auksinius dirbinius vyras teigė atidavęs juvelyrui, kvepalus sunaudojęs pats, o pinigus pasidėjęs namuose. Kratos metu jo namuose pinigai buvo rasti ir grąžinti nukentėjusiesiems.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumą, į tai, kad K. S. anksčiau teistas dvylika kartų, teistumas išnykęs, administracine tvarka nebaustas, dirbantis. Vyro atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad jis prisipažino ir gailėjosi padaręs nusikalstamas veikas. Dėl to byloje atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas ir K. S. skirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS