Iš užsienio – į kalėjimo kamerą dėl nelegalaus ginklo | kl.lt

IŠ UŽSIENIO – Į KALĖJIMO KAMERĄ DĖL NELEGALAUS GINKLO

  • 0

Iš užsienio grįžęs klaipėdietis buvo suimtas, paaiškėjus, kad namuose neteisėtai laiko medžioklinį šautuvą ir šaudmenis.

Prokuratūra antradienį pranešė, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, joje kaltinimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis pareikšti 52-ejų metų klaipėdiečiui.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Šį ikiteisminį tyrimą uostamiesčio teisėsaugos pareigūnai pradėjo turėdami duomenų apie egzistuojantį medžioklinį šautuvą „TOZ-17“.

Turima informacija leido įtarti, jog minėtas ginklas galėjo būti praeityje jau teisto kaltinamojo žinioje, todėl 2021 metų gegužę buvo nuspręsta patikrinti vyro namus.

Juose per kratą rastas ieškotas šaunamasis ginklas bei penki dujiniai šoviniai.

Pats kaltinamasis tuo metu buvo išvykęs į užsienį, o policijos pareigūnus tąkart pasitiko jo buvusi sugyventinė. Neteisėtai laikyti radiniai buvo paimti – bus prašoma teismo juos konfiskuoti.

Ginklo bei šaudmenų, kuriems privalomas leidimas, neteisėtu laikymu kaltinamam vyrui buvo paskelbta paieška ir jam pačiam grįžus į Lietuvą jis buvo suimtas. Teismas pritarė tyrimui vadovaujančio prokuroro prašymui skirti kaltinamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Šiuo metu vyras teismo laukia Šaulių kalėjime.

Už tokią nusikalstamą veiką Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS