Vandalai jau antrą kartą subjaurojo žydų žudynių atminimo lentą Kretingoje | kl.lt

VANDALAI JAU ANTRĄ KARTĄ SUBJAUROJO ŽYDŲ ŽUDYNIŲ ATMINIMO LENTĄ KRETINGOJE

  • 2

Kretingos rajone vandalams antrą kartą užkliūva informacinis stendas žydų žudynių vietoje, praneša LNK.

Lyg kas peiliu, akmeniu ar žvyrų bandytų nutrinti užrašą – taip atrodo žvelgiant į informacinę lentelę žydų žudynių vietoje netoli Kretingos.

Išsiaiškinti, kam kliūva stendas, pritaikytas turintiems regos negalią, Kretingos seniūnija prašė policijos. Ši pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešos pagarbos vietos išniekinimo.

„Tikiuosi, policija išsiaiškins, nes su policija kalbėta. Jie jau rimčiau žiūri, kadangi jau kartojasi įvykiai, ne pirmas kartas“, – sakė Kretingos seniūnė Sigita Riepšaitė.

Valdininkus stebina sutapimai. Būtent rugpjūtį šioje vietoje 1941 metais nužudyta 700 žydų, tarp jų – ir žymus krašto knygnešys Jurgis Gudas. Ir jau antrą rugpjūtį ši vieta niokojama.

Užpernai tarp eilučių brailio raštu kažkas išraižė žodžius: „Žydai, tai jūs ir darėte“. Tada įžvelgtas Holokausto neigimas.

Stop kadras.

„Iš užrašo manyčiau, kad tikrai kažkas specialiai tą darė. Taip, šita vieta yra praeinama, nes netoli yra sodai. Dar yra jaunimo susirinkimų vieta. Bet, kadangi įvykis kartojasi, ir jis yra su tokia tema, sunkiai tikėčiau, kad čia jaunimas pasidarbavęs“, – teigė S. Riepšaitė.

Kretingiškiai tik spėlioja, kam kliūva informacinis stendas žydų žudynių vietoje.

Informacinis stendas žydų žudynių vietoja buvo pastatytas prieš dvejus metus. Pirmą kartą išbuvo keturis mėnesius.

„Su pastatymu kaina buvo apie 900 eurų. Jos atnaujinimas 2019 metais mums kainavo 470 eurų. Šiais metais spręsime, ar atnaujinsime, nes praeitą kartą buvo būtina atnaujinti, kadangi buvo įrašyti žodžiai“, – kalbėjo Kretingos seniūnė.

Tokių stendų Kretingos rajone pastatyta aštuoni. Visi jie – prie turistų lankomiausių vietų ir visi pritaikyti turintiems regos negalią.

 

GALERIJA

  • Vandalai jau antrą kartą subjaurojo žydų žudynių atminimo lentą Kretingoje
  • Vandalai jau antrą kartą subjaurojo žydų žudynių atminimo lentą Kretingoje
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Zydai laukia kol lietuviai isvalys ,jie patys niekada nedirbo,baisu,kad net tevu kapines apleido,ogi ten pinigu nieks nemoka cha,cha,

o

yra reali prielaida kad patys sionistai ta daro taip reklamuojant kad juos skriaudzia kodel Kaune zydu kapines uzleistos ir ten jau i dziungles/ atklysta nebent koks bomzas ir nieks ju negriauna nes viskas apzele tai tokia pagarba savo proteviams o savivaldybe ginkdieve nekisa nosies tai iskarto zinai zyda butu toks armideris iki pacio bideno=============

SUSIJUSIOS NAUJIENOS