Visa šalis gelbėja žiauriai sumuštą merginą: surastas teisininkas, surinkti pinigai | kl.lt

VISA ŠALIS GELBĖJA ŽIAURIAI SUMUŠTĄ MERGINĄ: SURASTAS TEISININKAS, SURINKTI PINIGAI

  • 78

Žinia apie savaitgalį netoli Jurbarko žiauriai sumuštą ir bandytą išžaginti merginą pasklido internetu ir sukrėtė visos Lietuvos žmones. Daugybė geradarių, tarp jų – ir žinomi Lietuvos žmonės – visais įmanomais būdais stengiasi padėti šiuo metu Kauno klinikose gydomai nepilnametei. Vos per pusdienį buvo surastas teisininkas, kuris padės surasti teisybę. Taip pat skelbiama, kad jau surinkta ir užtektinai pinigų merginos gydymui.

Saugirdas Vaitulionis ir Daina Bosas, pasinaudoję savo įtaka ir žinomumu, per pusdienį užtikrino, kad itin smarkiai sumuštai septyniolikmetei būtų suteikta visa šiuo metu itin reikalinga parama.

„Lietuvoje tikrai yra labai daug gerų žmonių, kuriems nenusispjaut į kitų skausmą! Vos per kelias valandas mums su D. Bosas pavyko šiuo metu reanimacijoje gulinčiai merginai rasti puikų teisininką! Neatlygintinai teisybę iškovoti padės Mindaugas Vasiliauskas! Ačiū labai!“ – socialiniame tinkle pasidžiaugė S. Vaitulionis.

Vyras atviras – kadangi merginai klaikiai sužalotas veidas bei išmušti dantys, jai būtina ir plastikos chirurgų bei odontologų pagalba. S. Vaitulionio teigimu, jau kitą savaitę Kauno plastikos chirurgų komanda merginai darys žandikaulio operaciją, taip pat padės tiek, kiek reikės, kad būtų galima jai grąžinti jos grožį.

„Visi žinome, kaip klaikiai vargšę mergaitę sumaitojo tas gyvulys: sulaužytas veidas, išdaužyti dantys ir t.t. Jai – vos 17-lika, visas gyvenimas dar priešakyje, o plastinės operacijos ir odontologija kainuoja labai daug! Kaip ir daugeliui, merginos šeimai, ko gero, tai būtų neįkandama. Ačiū visiems už jūsų dideles ir labai geras širdis!“ – visiems, jau prisidėjusiems prie merginos gerbūvio, gražių žodžių negailėjo vyras.

D. Bosas savo feisbuko paskyroje pasidalijo informacija, kad jau surinkta pakankama pinigų suma merginos gydymui. 

Merginos artimieji taip pat pasidalijo jautriu įrašu ir dėkojo visiems, palaikantiems ir padedantiems

„AČIŪ tariame VISIEMS žmonėms, gyventiems tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse. AČIŪ už moralinę, finansinę paramą. Prašome daugiau pinigėlių neaukoti, nes per trumpą laiką paaukota pakankamai tolimesniam gydymui. Labai dėkojame, kad palaikote merginą ir jos tėtį, siunčiate maldas, gerus žodžius, ištiesiate pagalbos ranką. Džiugu, kad jūsų tokios didelės ir atviros svetimam skausmui širdys. Kad esate neabejingi kito žmogaus nelaimei, vyraujančiam smurtui, neteisybei. Tik Jūsų visų dėka, suteikta pagalba galime sakyti, kad gerumas Lietuvoje egzistuoja. Pažadu, kad apie merginos būklę būtinai pranešime!!!! Kaip daugelis rašėte, ji dabar VISŲ SESĖ...“, – jautrių žodžių negailėjo jie.

Portalas primena, kad gegužės 26 d. rytą merginos šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti Eržvilko gimnazijos dešimtokę. Žiauriai sumušta mergina šiuo metu gydoma Kauno klinikų reanimacijos skyriuje. Jai smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma. 

Bendramoksliai sukrėsti

Pirmadienį gimnaziją susirinkę vakarėlio dalyviai vis dar buvo sukrėsti sekmadienio nakties įvykio. Jie pasakojo mokyklos vadovei sėdinėję terasoje, kai jų bendramokslė su vienu jurbarkiečių išėjo pasivaikščioti, užsiminė, kad netrukus grįš.

Draugai susirūpino jos likimu, kai į sodybą parėjo tik vaikinas. Nuėję ieškoti jie esą radę žiauriai sumuštą draugę, kuri spėjusi jiems pasakyti, kad tai padarė vaikinas, su kuriuo ji vaikštinėjo. Ji esą paminėjo jo pravardę.

Vietos laikraštis skelbė, kad bendramoksliai matė apsinuoginusį šį vaikiną mušantį jų draugę.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai bei bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė komentuoti tyrimo nelinkę, juolab, kad abu – nukentėjusioji ir įtariamasis – yra nepilnamečiai.

„Pirminiai įtarimai įtariamajam pateikti pasikėsinus išžaginti. Šios nusikalstamos veikos sudėtis apima ir nežymų kūno sužalojimą“, – teigė prokurorė.

Kadangi medikai dar negali pasakyti, kokio laipsnio sužalojimas aukai bus konstatuotas, todėl įtarime apie tai dar neužsimenama. Jeigu teismo medicinos ekspertai konstatuos, kad sužalojimai sunkesni nei nežymūs, dėl merginos sužeidimo bus pateiktas atskiras kaltinimas.

Eržvilko gimnazijos mokiniai patyrė ne vieną sukrėtimą. Pirmiausiai jie skaudžiai išgyveno, kai pamatė, kas atsitiko jų draugei. Pirmadienį mokykloje su jais bendravo psichologai.

Įtariamas mušeika – laisvėje

Dar vienas smūgis jų laukė trečiadienį, kai nukentėjusios dešimtokės bendramokslius pasiekė žinia apie tai, kad jau antradienį įtariamasis buvo laisvas ir sėdėjo savo mokyklos suole. Sužinota, kad vaikinas elgiasi arogantiškai, o klausinėjamas apie šiurpų įvykį neigia kaltę ir tvirtina, kad jis šioje istorijoje viso labo – „slidininkas“, pats nieko blogo nepadaręs. Apie tai papasakojusi B. Genienė teigė tai sužinojusi iš Jurbarko gimnazijos direktorės.

Prokurorė E. Mikalainienė patvirtino, kad šiuo metu įtariamajam taikomos dvi kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, nepilnametis perduotas tėvų priežiūrai. Jos paskirtos atsižvelgus į įtariamojo asmenybę, gyvenimo būdą, amžių, gyvenimo sąlygas.

Tuo metu internetas plyšta nuo pasipiktinusių tautiečių prakeiksmų įtariamajam bei jo tėvams. Komentatoriai prisiminė, kad abu jie priklauso vienai partijai ir yra įtakingi savo rajone žmonės.

Abu įtariamojo tėvai priklauso Darbo partijai. Ketvirtadienį pranešta, kad vaikino motina sustabdė savo narystę partijoje. Tėvas to nepadarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (78)

Anonimas

taigi policijos tyrejei prokurorai prie ju net neprieisi net nepriima nukentejusio piliecio pasikalbeti apie tyrimo eiga susidures esu pats visi jie vienodi turbut tie prokurorai ir tyrejai nieko jie nesirupina ir nedirba savo darbo tinkamai o tik tempia laika uz kysius manau issukineja nusikaltelius per savus zmones dabar nukentejusiuoju nepatariu niekam atsidurti nieko jokios pagalbos deramos nesulauksit tokia sistema algas gauna islaikomi visu pilieciu sedi ir gina nusiklatelius paleidzia ilaisve elgiasi kaip nori juos pacius reikia teist manau uz tokius poelgius vygdyt tyrimus slaptus pagaut ir traukt atsakomyben bus pamoka kitiems istroskusiems kysiu lengvu ir uzteks mulkint nukentejusius zmones pagaliau bet visa tai tik visu zmoniu deka galim pasiekti

petras

tai kad manau tokia aplaidzia teisesauga reiktu atleist is darbo ir uz neveiksnuma nubausti pinigine bauda va tada pamoka bus kitiems kad reikia dirbti mokescius padorus pilieciai moka o gauna nieko negauna naudingo sedi jie ten kabinetuose gauna didelius atlyginimus pvz prokuroro apie 3tust euru i rankas uz ka? jei jis nesugeba savo darbo atlikt tinkamai i pensija tokius kurie nusikalstama pasauli atstovauja lietuva sutaupys pinigu nors gydimui ar doru tarnautoju atlygiui pakelti kiek galima kenteti ta korupcija reikia rimtas isvadas daryt jei mes pilieciai nepadarysim niekas nieko uz mus nepakeis ir geriau nebus musu salyje tiesiog reikia veikti bet visiems nepavieniui

Gintas

Asilas uzaugintas geru teveliu bukaprotis smegenu nulis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS