Žiauriai sumuštos merginos byla jau galėjo pasiekti teismą, jei ne vienas „bet“ | kl.lt

ŽIAURIAI SUMUŠTOS MERGINOS BYLA JAU GALĖJO PASIEKTI TEISMĄ, JEI NE VIENAS „BET“

  • 50

Gegužės pabaigoje kaimo turizmo sodyboje žiauriai sumuštos septyniolikmetės jurbarkietės byloje – naujos detalės. Kaip teigė prokurorė, nukentėjusiosios advokato prašymu šiandien merginai buvo atlikta psichiatrinė-psichologinė ekspertizė.

Pastarąjį faktą portalui kauno.diena.lt patvirtino ir sumuštos jurbarkietės tėvas. Tačiau susisiekus su nukentėjusiosios advokatu Mindaugu Vasiliausku ir pasiteiravus, kokie klausimai buvo užduoti išsiaiškinti psichiatrijos-psichologijos ekspertams, jis nedetalizavo. „Komentuoti negaliu, tai – ikiteisminio tyrimo duomenys“, –tarstelėjo nepilnametės atstovas.

Įvykį tiriantys prokurorai birželį teigė, jog visi ikiteisminio tyrimo veiksmai atliekami taip, jog žiauriai sumuštos merginos apklausa būtų lemiamas veiksnys ikiteisminio tyrimo baigtyje. Tačiau liepos pabaigoje nepilnametę apklausus specialioje patalpoje už uždarų durų, taškas taip ir nebuvo padėtas. Pasak bylą kuruojančios Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės Editos Mikalainienės, ikiteisminis tyrimas esą neužsitęsė. „Nedrįsčiau teigti, jog šis ikiteisminis tyrimas – ilgas. Pagal nustatytus terminus, jis labai trumpas – jam numatytas ikiteisminio tyrimo terminas yra devyni mėnesiai. Nepaisant to, kad jis vykdomas prioritetine tvarka, nes nukentėjusioji – nepilnametė“, – pabrėžė ji.

Pašnekovė užsiminė, jog, esą jei ne šiandien atlikta psichiatrinė-psichologinė ekspertizė, kurios prašė jurbarkietę atstovaujantis advokatas, ikiteisminis tyrimas galimai jau būtų baigtas.

„Nukentėjusiosios parodymai man abejonių nekelia. Tačiau prašymą patenkinome, buvo paskirta ekspertizė. Dabar laukiame atsakymų, o įvertinę pateiktas išvadas, perduosime bylą teismui“, – kalbėjo E. Mikalainienė.

Jos teigimu, kardomoji priemonė – apykojė įtariamajam pratęsta maždaug iki Naujųjų metų. Paklausta, ar iki pastarojo termino įmanoma tikėtis, jog ikiteisminiame tyrime bus priimtas sprendimas, prokurorė sakė esanti beveik tuo įsitikinusi.

„Kadangi šiandien nukentėjusiajai buvo atlikta ekspertizė. Jos išvados bus pateiktos maždaug per mėnesį ar pusantro. Kai jas gausime, pasistengsime kuo greičiau atlikti paskutinius veiksmus, kad bylą su kaltinamuoju aktu perduotumėme teismui. Nebent iškiltų nenumatytų aplinkybių, kurių negalėtumėme nei pakeisti, nei panaikinti“, – aiškino ji.

Tyrimas dėl šio žiauraus nusikaltimo pradėtas dar gegužės 26 d. Nusikaltimu įtariamas vaikinas iškart po nelaimės kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant.

Žiauriai sumušta mergaitė iš Kauno klinikų išleista birželio 12 d. Ji iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką. Nusikaltimo metu jai buvo išmuštas vienas dantis, kiti šiek tiek sutrenkti, kakle taip pat buvo nustatytas sužeidimas. 

Sumušta jurbarkietė išleista iš Kauno klinikų

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (50)

ponas

pinigai ir pazintis paveikia visus,be isimciu,tokia realybe,nepaperkamu nera,kiekvienas turi savo kaina.turint pinigu ir pazintis ,gali nupirkti visus,ir teisejus ir mentus,nors ir pati pona dieva,taip kad turekit pinigu,ir jus tapsit ponais dievais :)

Nera tiesos

Nėra tiesybes,net ir viesumas nieko negązdina visi viską zino,visi smerkia,gaili.Bet valdzia ką daro,kad viskas būtų pagal įstatymus.Valdzia irgi bejege stebetoja....!kam tada tie įstatymai yra? Jie galioja tik labiausiai pazeidziamiems ,neturtingiesiems.Duok dieve gautų tai kas jam ir priklauso uz tokį nusikaltimą.Turi nugalet teisybė ir turi but patvirtinta,kad viesumas gali viską,o ne pinigai.

Tiesa

Akis uz aki, dantis uz danti. Ka darytu to " atmarozko" tevas, jei jo atzala taip suestu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS