Etnokosmologijos muziejui – akmuo iš Skuodo rajono | kl.lt

ETNOKOSMOLOGIJOS MUZIEJUI – AKMUO IŠ SKUODO RAJONO

Paskutinę rudens dieną iš Skuodo rajono Pakalniškių kaimo į Kulioniuose (Molėtų r.) įsikūrusį Etnokosmologijos muziejų pajudėjo vilkikas su 31 toną sveriančiu akmeniu.

Šis didžiulis riedulys kartu su dar septyniais akmenimis iš kitų Lietuvos apskričių sudarys lietuvišką senovinį kalendorinį riedulių ratą, kurie rodys pasaulio šalis bei Saulės tekėjimo ir laidos kryptis ilgiausios ir trumpiausios dienos datose. Akmenys, suvežti iš visų Lietuvos apskričių, taip pat simbolizuos Lietuvą, sustojusią glaudžiu ratu.

Kaip sakė Klaipėdos apskrities viršininko administracijos apskrities sekretorius Vaidotas Linkus, šis skuodiškių akmuo turėtų būti pats didžiausias padovanotas Etnokosmologijos muziejaus projektui įgyvendinti nuo Klaipėdos apskrities.

Į Molėtų rajoną iškeliavusį didžiulį riedulį savo dirvoje „užaugino“ Skuodo rajono Pakalniškių kaimo ūkininkas Jonas Balčius. Šį milžiną jis atidavė kaimynystėje, Truikinų kaime, įsikūrusiam verslininkui, Žemdirbio muziejaus šeimininkui Virginijui Mitkui. Pastarasis, savo muziejuje sukaupęs daugybę įvairiausių lauko akmenų, nusprendė šiuo gražuoliu savo kolekcijos nepapildyti: padovanoti kolegoms iš Etnokosmologijos muziejaus jų įdomiam sumanymui įgyvendinti.

GALERIJA

  • Vieniši Lietuvos ūkininkai pinigų atostogoms neskaičiuoja
  • Etnokosmologijos muziejui – akmuo iš Skuodo rajono
  • Etnokosmologijos muziejui – akmuo iš Skuodo rajono
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS