Keleivių terminalas: darbai galėtų vykti sparčiau | kl.lt

KELEIVIŲ TERMINALAS: DARBAI GALĖTŲ VYKTI SPARČIAU

Šiandien Susisiekimo ministerijoje vykusiame Klaipėdos keleivių ir krovinių  terminalo statybos priežiūros komiteto posėdyje aptarta terminalo statybos eiga ir problemos. Konstatuota, kad terminalo statybos procesai galėtų vykti sparčiau.
 
„Praėjusį mėnesį Uosto direkcija jau suformavo ir mums išnuomojo didžiąją dalį terminalo statybai reikalingo žemės sklypo. Nors dar ne visi žemės klausimai yra išspręsti, terminalo suprastuktūros projektuotojai jau gali dirbti visu pajėgumu“, - sako „Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas“ generalinis direktorius Benediktas Petrauskas
 Anot jo, ne taip sparčiai, kaip norėtųsi, tačiau sprendžiami ir gyventojų iškėlimo iš terminalo teritorijos, privataus nekilnojamojo turto ir žemės išpirkimo klausimai.

„Svarbiausia, kad gyventojams iškeldinti ir kompensacijoms valstybė yra numačiusi pinigų, o žmonės, kurie su tuo yra susiję - nusiteikę konstruktyviai“, - sako B.Petrauskas.

Laikas spaudžia, tačiau viskas daroma, kad paties terminalo pastatų statyba prasidėtų jau kitų metų pabaigoje.

Rūpestį kelia, kad ilgiau nei planuota neprasideda ir krantinių statyba. Rugsėjį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai paskelbus statybos rangovo parinkimo konkursą, vokų atplėšimo terminas buvo atidėtas 1,5 mėnesio. Dabar ši procedūra numatyta 2010 m. sausio 12 d.

Lapkričio 4 d. Uosto direkcija paskelbė vieno kilometro ilgio 13,9 mln. litų preliminarios vertės antrojo geležinkelio nuo Varnėnų iki Sulupės gatvės tiesimo konkursą. Konkurso laimėtojas per 15 mėnesių turės įrengti naują kelią šalia jau esamo. Pasiūlymų dalyvauti konkurse laukiama iki lapkričio 26 dienos.  Projektui planuojama panaudoti 8,5 mln. litų Europos Sąjungos paramos. Keleivių ir krovinių terminalą į dvi dalis dalinančio geležinkelio viaduko per Varnėnų gatvę rekonstrukciją vykdo konkursą laimėjusi „Hidrostatyba“.

Kitas Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo statybos priežiūros komiteto posėdis numatytas gruodžio 18 d. Tuomet planuojama apibendrinti visus šiais metais nuveiktus darbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS