Pats teisingiausias pasirinkimas | kl.lt

PATS TEISINGIAUSIAS PASIRINKIMAS

Lenkiu galvą prieš Nikolajų Logviną ir noriu pasakyti, kad padorių žmonių akyse jis visada buvo ir bus pats tikriausias Baltarusijos garbės konsulas. Pamatysite, praeis ne tiek daug laiko, ir visi supras, kad gerbiamas N. Logvinas buvo teisus. Visada reikia būti kartu su savo liaudimi, su savo tauta, nes tai yra pats teisingiausias pasirinkimas. Ne smurtas ir amoralumas tiesia kelią į laimingą ateitį, o humanizmas, padorumas ir atjauta. Vieną dieną ir Baltarusijoje nušvis saulutė.

Aleksandras

Pluša sėdėdamas

Gal ir gerai karantinas, kai nėra galimybės pavalgyti mieste, tenka neštis maisto į darbą arba važiuoti pietų namo. Taip porą šios savaitės dienų ir aš padariau. Gyvenu J.Janonio gatvės 26 name. Pirmadienį labai nustebau kieme pamačiusi rūkančius du kiemsargius. Tiesiog anksčiau maniau, kad mūsų kiemo niekas netvarko. Atpažinau juos iš ryškiaspalvių liemenių. Du vyrai stoviniavo, rūkė. Kai po pusvalandžio išėjau iš namų, vieną jų pamačiau sėdintį ant kibiro F.A.Rodino "Mąstytojo" poza. Pagailėjau jo, buvo žvarbu, pūtė stiprokas vėjas, dulksnojo. Baiminausi, ar nesusirgs. Panašu, kad jam nebuvo šalta, nes kitą dieną atvažiavusi pietų pamačiau jį lygiai taip pat rymantį. Mačiau kalną lapų, sugrėbtų į krūvą. Matyt, tai ir buvo jo dviejų dienų triūso vaisius. Sunku suprasti, kada jis tiek sugrėbė, nes kitaip, nei besiilsinčio, man jo nepavyko užtikti. Sunkus kiemsargio darbas, šitaip sėdėti šaltyje ne kiekvienas galėtų.

Vaiva

Labiausiai bijau vaikų

Esu garbaus amžiaus ir prašau savo anūkų manęs kol kas nelankyti. Kai kartais dieną išeinu į kiemą, matau, kaip pradinukai eina iš mokyklos. Daugelis ant veidų vietoje medicininės kaukės dėvi skudurus. Matyt, mamytės, taupydamos pinigus, pasiuva tokius vieno sluoksnio skudurėlius su guminėmis kilpomis šonuose. Bet ir jų vaikai nedėvi. Lekia kaip išprotėję, atsisagstę, šūkaudami, tos niekinės kaukės tabaluojasi net ne ant veido. Manau, dabar labiausiai turėtume saugotis kontakto su tokiais vaikais.

Emilija

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aleksandrui

žinai aš viena dėjau du minty ant tos baltarusijos ukrainos ar naujosios zelandijos. Man rūpi kaip reikės dabar gyvent. Kuomet viskas usidarinėja ir brangsta. Ir po pusmečio kai nebus iš kur pinigo paimt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS