Kas 10 metrų – po ženklą | kl.lt

KAS 10 METRŲ – PO ŽENKLĄ

Nedidelis Pochvistnevas, kuriame gyvena kone 30 tūkst. žmonių, irgi panoro išgarsėti. Ir panašu, kad šio Samaros srities (Rusija) miesto administracijai pavyko.

Nepatingėjusieji suskaičiavo – Ibriaikinsko gatvės 400 m tarpsnyje įkasti 38 kelio ženklai. Beveik visi reiškia "Pagrindinį kelią", tarp jų pasitaiko "Pėsčiųjų perėja", "Lenkti draudžiama".

Pochvistnevo administracijos atstovai smalsuoliams aiškina, kad tiek daug ženklų nėra klaida, jų tiek buvo numatyta projekte.

Artėjant sniegui, žodis specialistams

Pagal Europos teisės aktus minimalus leistinas protektoriaus gylis žieminėms padangoms yra 3 mm (vasarą – 1,6 mm). Tačiau, anot patyrusių vairuotojų, saugiu galima vadinti ne mažesnį nei 4 mm protektorių.

Akvaplanavimas – viena iš pavojingiausių situacijų, valdant automobilį, kai, įvažiavus į didesnę vandens ar šlapio sniego sankaupą, protektorius negeba tarp padangos ir kelio pašalinti vandens ar sniego pertekliaus. Tuomet automobilis pradeda slysti slidžiu paviršiumi, faktiškai prarasdamas sukibimą. Dėl tokių įvykių nutinka nemažai ypač pavojingų situacijų bei avarijų.

Be sumažėjusio protektoriaus gylio, automobilio sukibimui, esant slidžiai kelio dangai, įtakos turi ir suapvalėję protektoriaus kraštai bei protektoriaus įpjovos. Taip prarandamas protektoriaus kampo aštrumas, kuris ypač aktualus nedygliuotoms žieminėms padangoms. Būtent šiais "aštriais" kampais bei įpjovomis žieminė padanga labiausiai remiasi ir "dirba", kai itin slidu.

Jeigu padangos nebuvo naudojamos ilgą laiką, reikia atkreipti dėmesį į tai, ar nesukietėjo ir nesuskilinėjo guma, nes esant tam tikrai apkrovai padanga gali sprogti. Tokiu atveju avarijos išvengti nepavyks, o jos pasekmės gali būti labai skaudžios.

Linksmieji tirščiai

Žmona vyrui:

– Pameni, seniai seniai, prieš Naujuosius, tu mane namo lydėjai, o mūsų šuo tau į koją įkando.

– Pamenu. Geriau jis mane tada mirtinai būtų sukandžiojęs.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS