Kur dingo ženklo dalis? | kl.lt

KUR DINGO ŽENKLO DALIS?

Pastarosiomis savaitėmis šilutiškiai ir pas juos atvykstantys svečiai džiaugėsi naujais Šilutės ribas žyminčiais ženklais, įkastais į žemę ties visais pagrindiniais keliais į šį pamario miestą.

"Kokteilis" nugirdo, kad jų yra penki. Suprantama, taupo Šilutės savivaldybė. Negi brangius ženklus (o vieno kaina gal net daugiau nė 10 tūkst. eurų) verta statyti prie į rajono centrą vinguriuojančių šunkelių.

Tačiau neilgai šis grožis buvo toks, koks buvo iš pradžių. Štai ties Rusnės–Šilutės keliu dingo ženklo "burės" apatinė detalė.

Su "Kokteiliu" samprotavę specialistai tikino, kad dėl sužaloto miesto simbolio yra tik penkios versijos: vandalai, stiprus vėjas, potvynis, užsienio turistai ir porakanopiai galvijai.

Atmetimo būdu ieškant labiausiai galimos priežasties, pirmiausia atkrito vandens stichija. Mat ženklas buvo įrengtas tuo laiku, kai apie potvynį šilutiškiai buvo ir užmiršę.

Po to šešėlis nuslenka nuo turistų iš užsienio. Į gimtąsias vietas atvykstantys piliečiai iš Vokietijos yra garbaus amžiaus ir nuplėšti atminčiai naują stipriai pritvirtintą detalę veikiausiai neturėtų jėgų.

Šiokį tokį įtarimą galima pareikšti vandalams. Bet pastaruoju metu Šilutėje gyvena geri, perauklėti vandalai, tad šios versijos būtina atsisakyti. Jei būtų kitaip, merų karšis seniai "plaukiotų" Šyšoje arba Hugo Šojus laikraštį skaitytų kaskart kitoje miesto vietoje.

Vienas didžiausių įtariamųjų – stiprus pamario vėjas. Jo gūsiai tokie stiprūs, kad medžiai linksta, o kiti lūžta. Tai vėtrai atplėšti lentą – juokų darbas.

O labiausiai šešėlis krenta ant pamario lankose žolę skabančių karvių ir jaučių, kuriems ženklas – labai puiki vieta pasikasyti ragus. Laimė, simbolis – žalios spalvos, o jei būtų raudonas – sunku spėti, kas liktų iš jo.

Česka (397 719; kažkas stengiasi – puošia, gražina miestą, o kažkas turi negerų kėslų)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS