Pirkite batus vakare | kl.lt

PIRKITE BATUS VAKARE

Daugelis iš mūsų skubame pirkti avalynę, jos tinkamai nepamatavę. Vien sėdint įkišti pėdos į batą neužtenka, reikėtų parduotuvėje pasivaikščioti ir įvertinti, ar batai tikrai ne per dideli, ne per maži, ar nespaudžia.

Specialistai tikina, kad apavą reikia pirkti antroje dienos pusėje. Nes pėdos jau būna ištinusios nuo vaikščiojimo. Žodžiu, ryte pasirinkta avalynė vakare jau gali spausti.

Jei negalite daugiau laiko praleisti parduotuvėje, bent jau grįžę namo kiek pavaikščiokite. Pajautę, jog batai suka ar trina kojas, galite grąžinti atgal į parduotuvę ir pasikeisti į tinkamo dydžio.

Moterys stveria nematuodamos?

Anot avalyne prekiaujančios Irenos, kad ir  keista, netinkamo dydžio autuvą dažniausiai renkasi moterys. Jos neracionaliai elgiasi tada, kai nebėra norimo dydžio avalynės. Damos, pamačiusios mėgstamą batų porą, net jeigu jie per maži, kartais vis tiek nusprendžia juos įsigyti.

Nespręskite iš vieno bato

Dar viena klaida – parduotuvėje matuojamas tik vienos kojos batas. Kaip žinoma, žmogaus kūnas dažnai būna šiek tiek asimetriškas. Pėdos – ne išimtis. Laikui bėgant neatitikimai, kai skiriasi tiek kojų ilgis, tiek plotis, gali tik didėti. Todėl derėtų rinktis didesnei pėdai tinkančią avalynę, tada  būsite tikri, kad diskomfortas bus minimalus.

Moterų juokeliai

Nėra netinkamo dydžio, yra tik nepakankamai patinkanti avalynė.

Iš žilos senovės

Atrastuose uolų piešiniuose, kurie buvo nupiešti prieš maždaug 20 tūkst. metų, galima pastebėti, kad žmonės nebuvo basi. Apavo iš tokių senų laikų tiesiog neišliko.

Seniausi aptikti batai datuojami 7000–8000 m. pr. m. e., seniausi aptikti odiniai batai datuojami maždaug 3500 m. pr. m. e.

Linksmieji tirščiai

Dviejų tarpusavyje besivaržančių Vokietijos kompanijų "Adidas" ir "Puma" steigėjai buvo broliai – Adolfas ir Rudolfas Dassleriai.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS