Puiki idėja | kl.lt

PUIKI IDĖJA

Vieno didelio miesto vadovai – meras, jo pavaduotojai – tikriausiai pavargo kasdien po kelis kartus ieškoti vietos, kur statyti savo automobilius. Ir kažkurią dieną ėmė jie ir įkasė kuolelius su lentelėmis: "Mero automobiliui", "Mero pavaduotojo automobiliui". Nuo tol liovėsi diskusijos "čia mano, o ne tavo vieta", "kieno čia mašina toje vietoje?" Įsivyravo tvarka ir ramybė.

"Kokteilis" įsitikinęs, kad puiki idėja turėtų būti vystoma toliau. Prie savivaldybės turėtų atsirasti lentelės "Administracijos direktoriaus automobiliui", "Administracijos direktoriaus pavaduotojo automobiliui" ir t. t., ir pan.

Visi žinome, kad su panašiomis problemomis kasdien susiduriama ir Klaipėdoje, todėl uostamiesčio vadovai galėtų jau šiandien inicijuoti panašių lentelių gamybą ir numatyti, kur jas įkalti.

"Kokteilio" pamąstymas

O gal dar lentelėse reikėtų užrašyti angliškai, nes į Klaipėdos savivaldybę dažnai atvykstantys užsieniečiai gali nesuprasti lietuviško užrašo.

Yra gerų įmonių vadovų

"Kokteiliui" pateikta įdomi informacija, anot kurios, net 33 proc. darbuotojų Lietuvoje darbo automobilį naudoja tik asmeniniams reikalams. Tik darbui įmonės mašiną naudoja pusė apklausos dalyvių, ir darbui, ir asmeniniams reikalams sutvarkyti – beveik penktadalis respondentų.

Taip pat pavyko sužinoti, kad daugiau kaip pusė darbdavių neprieštarauja, jei įmonės transportas naudojamas ne tik darbui: net 6 žmonės iš 10 atviravo, kad jiems leidžiama įmonės automobilį naudoti jų pačių, o ne įmonės reikalams.

Kai įmonė skiria automobilį darbuotojui, dažniausiai apmoka remonto išlaidas (44 proc.) arba draudimą (25 proc.), skiria tam tikrą sumą degalams (19 proc.), o kai kuriems pasiseka taip, kad apmoka visą sumą, kurią darbuotojas išleidžia degalams (13 proc.).

Česka (397 719; kai kas taip brangina vietą, kad automobilio nejudina iš vietos metų metais)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rrazinka

Būtų gerai dar ir tetos, uošvės ir švogerio, dar ir meilužės....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS