Stulbinamas sutapimas | kl.lt

STULBINAMAS SUTAPIMAS

"Kokteilį" pasiekė labai įdomi statistika: 87-iems "normaliems" gimimams tenka vienas dvynių gimimas, 87-iems dvynių gimimams tenka vieni tryniai, o 87-iems trynukų atvejams tenka vienas ketvertuko gimimas ir t. t.

Kita įdomi informacija

Pirmieji dvyniai iš mėgintuvėlio gimė Australijoje 1981-ųjų birželį.

Daugiausia išgyvenusių šešetukų yra JAV. Didžiojoje Britanijoje išgyveno šešios mergaitės, gimusios 1983 m., trys berniukai ir trys mergaitės, gimę 1986-aisiais, ir vienas berniukas bei penkios mergaitės – 1993-iaisiais.

Identiški dvyniai gimsta, atsitiktinai pasidalijus vienam kiaušinėliui, ir tai nėra susiję su genetika. Jie turi tą pačią DNR, tačiau skirtingus pirštų atspaudus.

Vidutinis dvynių naujagimių svoris – 2,41 kg.

Dvyniai dažniausiai gimsta pirma laiko – daugiau nei pusė dvynių yra gimę anksčiau 37-osios nėštumo savaitės.

Neįtikėtinas faktas

Valstietis Kirilas buvo pristatytas Rusijos imperatorienei, kadangi buvo vedęs du kartus, o jo žmonos jam pagimdė 72 vaikus, tarp kurių 4 ketvertai, 8 trejetai ir 8 dvyniai.

Rašytojas sulaukė porelės

Williamas Shakespeare'as turėjo dvynius – berniuką Hamnetą ir mergaitę Judith. Jis rašė apie dvynius kūriniuose "Klaidų komedija" ir "Dvyliktoji naktis".

Daug kas sutampa

Atsiskyrę dvyniai dažnai nugyvena labai panašius gyvenimus. Kartais nutinka taip, jog dėl tam tikrų aplinkybių vos gimę dvyniai yra atskiriami vienas nuo kito. Nors dvyniai ir nemato vienas kito visą gyvenimą, labai dažnai nutinka taip, kad kas nors jų gyvenimuose sutampa: kartais tai būna to paties vardo sutuoktinis, kartais – vaikas, o kartais ir tos pačios specialybės darbas.

Kažkas suskaičiavo

Tarp dvynių yra dvigubai daugiau (22 proc.) kairiarankių, nei tarp gimusių po vieną (10 proc.).

Česka (397 719; norite dvynukų? Tikimybė jų susilaukti didėja sulaukus 30 metų)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS