Vertingi nemokami patarimai | kl.lt

VERTINGI NEMOKAMI PATARIMAI

Po to, kai "Kokteilis" paprašė daugiau vertingų patarimų koronaviruso pandemijos laikui, skaitytojai neliko abejingi. Atsiuntė dar.

Moksleiviai dabartinių atostogų metu turėtų susitvarkyti spintas, spinteles, parengti internetinį projektą. Pakalbėti su savo tėvais, paskambinti močiutei, kurios nelankė gal penkerius metus.

Viešuoju transportu naudokitės tik tada, kai tai būtina. Jei jūsų kelionė 2–5 stotelės, eikite pėsčiomis.

Venkite masinio pirkimo dideliais kiekiais. Būtinų maisto prekių parduotuvėse visada rasite. O dabar valgykite iš virtuvės spintelių tai, kas yra užsistovėję ir neaišku kada pirkta. Turite puikią progą sunaudoti ir peržiūrėti likučius.

Kepkite pyragą

O Danguolė pasiūlė namie esančioms mamoms pyrago "Angelo ašaros", kuriuo gali nudžiuginti taip pat namie esančius vaikus, receptą.

Reikia: pagrindui – 1 stiklinės miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 800 g sviesto, 2 šaukštų cukraus, 1 mažo kiaušinio; įdarui – 500 g varškės, 0,5 stiklinės cukraus, 3 kiaušinių trynių, 1 šaukšto manų kruopų, 100 g grietinės, vanilės (pagal skonį; arba įlašiname citrinų esencijos); suflė – 3 kiaušinių baltymų, 5 šaukštų cukraus pudros.

Iš pradžių sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei smulkiai supjaustytu sviestu. Tada sudėkite likusius ingredientus ir išminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

Tuomet įdarui išmaišykite visus ingredientus, kol gausis vientisa masė.

Tešla išklokite kepimo formos dugną, tada sudėkite varškės įdarą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Suflė sluoksniui iki standumo suplakite kiaušinio baltymus su cukraus pudra.

Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar maždaug 10–15 min. iki auksinės spalvos. Tik neperkepkite!

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kad

Tai tikrai (skanu) ---vos ne kilogramas sviesto....pablūdimas ??????

Oi

Stiklinė miltų ir 800gr sviesto? Manau, tai klaida. Maždaug 5 pokeliai sviesto? Visai angelo ašaros.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS