Aiškėja „Ekobazės“ gaisro Alytuje mastai ir pasekmės: tiriama tyčinio padegimo versija | kl.lt

AIŠKĖJA „EKOBAZĖS“ GAISRO ALYTUJE MASTAI IR PASEKMĖS: TIRIAMA TYČINIO PADEGIMO VERSIJA

  • 8

Didelės ugniagesių pajėgos sėkmingai likvidavo gaisrą Alytuje. Aiškėja nelaimės mastai ir pasekmės. Tiriama tyčinio padegimo versija, praneša LNK.

Dūmai ir liepsnos įmonėje „Ekobazė“ viduje pastebėti apie 16 val. Dūmai buvo matomi iš viso miesto. Ugniagesių duomenimis, sandėlyje atvira liepsna degė rūšiuotos atliekos. Ugnis siautėjo 3 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpoje. Ten buvo laikoma apie 400 t supresuoto plastiko ir popieriaus atliekų, taip pat 10 t padangų.

„Pastato stogas, konstrukcijos nenukentėjo, bet viduje degė supresuotos šiukšlės, plastikai“, – teigė Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistas Deivydas Neverdauskas.

Per gaisrą apdegė 7 t atliekų, patalpos aprūko. Gaisras užgesintas per keturias valandas. 

„Iš pradžių buvo juodi dūmai, paskui balo, dabar dūmų visai nėra. Viskas labai šviežia dar, tad išvadų negalima daryti“, – sakė D. Neverdauskas.

Gaisrą malšino šešios autocisternos, keltuvas ir beveik 30 ugniagesių. „Ekobazės“ atstovai informavo, kad sekmadienį įmonė nedirbo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įrašė:

Apie gaisrą sužinota suveikus dūmų detektoriams. Atvykę apsaugos darbuotojai pastebėjo dūmus ir iškvietė ugniagesius. Po gaisro pastebėjo, kad ugnis sunaikino atliekų rūšiavimo liniją, nukentėjo įmonės įranga ir keli konteineriai su atliekomis.

Anot įmonės atstovų, pradėtas tyrimas, kuriame dalyvauja ugniagesiai ir policijos pareigūnai, nes įtariamas tyčinis padegimas. 

Žmonės per gaisrą nenukentėjo.

Atliekų rūšiavimo įmonės patalpos yra Pramonės gatvėje greta liūdnai pagarsėjusios „Ekologistikos“. Prieš trejus metus ten degė padangos. Tuomet gaisrą užgesinti prireikė net dešimties dienų. Patalpos priklauso tam pačiam savininkui, bet buvo išnuomotos.

GALERIJA

  • Aiškėja „Ekobazės“ gaisro Alytuje mastai ir pasekmės: tiriama tyčinio padegimo versija
Alytaus miesto mero „Facebook“ paskyros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

sudiles guolis

supleskino ne 1 kombaina.... a cia apdulkije apkirje linijos su guminiais dirzais apkibe degiom dalelem.......reikia dazniau tvarka daryt...jei nenorit gaisru solydzias valytojoms algas mokekit

vien vardas firmos pasako

ka firma buvo sukurta tam ka ekologijos mokescius ysisavint... tiek kiek reikejo prisisavino... i vsio...firma galima uzdaryt... a is kitos puses ziurint - tai savininkas padege kaip protesta pries valdininku poziuri i verslininka.... nenorejot ka dirbciau kaip zmogus - daba atlaisvinu vieta i dirbkites patys

rusai

pasidarbavo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS