Aplinkosaugininkai tirs Telšiuose kilusio gaisro padarinius | kl.lt

APLINKOSAUGININKAI TIRS TELŠIUOSE KILUSIO GAISRO PADARINIUS

  • 1

Po ketvirtadienį Telšiuose esančiame angare su automobilių dalimis kilusio gaisro aplinkosaugininkai atliks tyrimą, penktadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Anot departamento, ketvirtadienį gaisro vietoje dirbo Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai.

Kaip BNS anksčiau nurodė Priešgaisrinio apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė, apie gaisrą Statybininkų gatvėje pranešta 12.57 valandą. Tuomet teigta, jog užsidegė maždaug 30 metrų ilgio ir 20 metrų pločio angaras.

Pasak aplinkosaugininkų, yra gauti oro kokybės tyrimų rezultatai. Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkės Renatos Stankuvienės teigimu, per gaisrą aplinkosaugininkai pastatė tris bonines užtvaras paviršinių nuotekų išleistuve ir dvi kontrolines užtvaras žemiau išleistuvo, kad su nutekančiu gesinimo vandeniu teršalai nepatektų į Svaigės upę.

„Taip pat, atitekėjus didesniam kiekiui gesinimo vandens, išleistuve naftos produktai buvo skaidomi dispergentais. Bonines užtvaras uždėjome laiku – gaisro gesinimo vandeniui dar neatitekėjus, taigi didesnės taršos išvengėme“, – pranešime cituojama ji.

Pasak PAGD, gaisras buvo užgesintas 16.07 val., žmonės įvykio metu nenukentėjo, tačiau Telšių gyventojai buvo įspėti dėl galimos oro taršos.

Pranešime nurodoma, jog aplinkosaugininkai paėmė paviršinių nuotekų mėginius gaisro vietoje, paviršinių nuotekų išleistuve ir Svaigės upėje. Jų teigimu, tyrimų rezultatai bus žinomi vėliau.

Be to, Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai atliko oro kokybės tyrimus. Jie nurodė, jog lakiųjų organinių junginių koncentracijos buvo nedidelės ir svyravo ties nustatymo riba.

Taip pat pastebėta, kad buvo užfiksuotos padidėjusios suspenduotų kietųjų dalelių koncentracijos, bet normos neviršytos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

elektra brangi

sankcijos veikia.... todel bizni reikia gerai apsidraust....a gaisras cia tik seip netycia , tam ka lietaus nuo stogo mokesciu imonei nebereiketu moket... nieko asmenisko tiesiog draudikai ykainius pakele....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS