Darbinga para ugniagesiams: masiškai degė pievos, vėjas vertė medžius, plėšė stogus | kl.lt

DARBINGA PARA UGNIAGESIAMS: MASIŠKAI DEGĖ PIEVOS, VĖJAS VERTĖ MEDŽIUS, PLĖŠĖ STOGUS

Praėjusią parą ugniagesiai-gelbėtojai 197 kartus vyko šalinti vėjo sukeltų padarinių, 99 kartus – gesinti liepsnojančių pievų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovo teigimu, daugiausia išvykimo dėl vėjo sukeltų padarinių būta Panevėžio ir Šiaulių apskrityse.

„Daug turėjo išvykimų mūsų kolegos. Daug, bet būna ir daugiau, aišku. Daugiausia išvykimų Panevėžio ir Šiaulių apskrityse“, – BNS sekmadienį sakė Situacijų koordinavimo skyriaus specialistas Vytautas Ražanskas.

Jo teigimu, Panevėžio apskrityje fiksuoti 62 išvykimai, Šiaulių – 32, Utenos – 25, Vilniaus – 24.

Vis dėlto, laimei, žmonės nenukentėjo, tačiau vėjas pridarė finansinių nuostolių.

Vilniuje, Šaltkalvių gatvėje, medis užkrito ant trijų automobilių, taip pat panašus įvykis fiksuotas ir Sausio 13-osios gatvėje, o Rokiškio rajone medis užvirto ant važiuojančio automobilio.

„Kad būtų traumuotų žmonių, ne, nebuvo. Bet ant automobilių medžiai krito, tokių atvejų buvo – penki, šeši“, – teigė ugniagesių atstovas.

Tuo metu Kėdainiuose vėjas atplėšė stogo konstrukciją nuo Kalbų mokyklos pastato Pirmūnų gatvėje.

„Teritorija aptverta, saugiai iš pastato išvesti vaikai. Pranešta savivaldybės darbuotojams, kurie spręs problemą“, – pasakojo V. Ražanskas.

Daug gaisrų pievose

Be kita ko, ugniagesiai praėjusią parą 99 kartus vyko gesinti liepsnų atvirose teritorijose.

„Buvo daug gaisrų pievose. 99 išvykimai į atviras teritorijas, daugiausia – Vilniaus apskrityje, tradiciškai“, – sakė PAGD atstovas.

Jo teigimu, šeštadienį buvusios sąlygos buvo palankios ugniai plisti greičiau.

„Sausas oras, lietaus nėra, degina žmonės tas pievas, dar vėjas didelis, tačiau žmonės tokiuose gaisruose nenukentėjo“, – kalbėjo V. Ražanskas.

Ugniagesiai įspėja gyventojus nedeginti pernykštės žolės ir primena, kad sparčiai plintantys jos gaisrai kasmet pasiglemžia dešimtis namų, kartais nusineša žmonių gyvybių.

Už žolės deginimą gresia administracinė atsakomybė ir užtraukia nuo 30 iki 230 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 60 iki 300 eurų baudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS