Dėl masinių avarijų kelyje „Via Baltica“ – vis dar chaosas: negali patekti net kelininkai | kl.lt

DĖL MASINIŲ AVARIJŲ KELYJE „VIA BALTICA“ – VIS DAR CHAOSAS: NEGALI PATEKTI NET KELININKAI

Dėl masinių eismo įvykių bei sudėtingų meteorologinių sąlygų penktadienį paralyžiuotas eismas „Via Baltica“ kelyje, apie 55 kilometrų atkarpoje maždaug nuo Marijampolės iki pasienio su Lenkija.

Kaip BNS patvirtino Marijampolės policijos atstovė Ieva Šlivinskienė, Lenkija, nuo ryto draudusi krovininėms transporto priemonėms patekti į šalį, apie vidurdienį pradėjo leisti vilkikus į savo teritoriją, tuo metu Lietuva, 15 val. duomenimis, eismo vilkikams dar neatidarė.

Taip pat, pasak jos, popiet kiek sumažėjusios vėl ėmė darytis spūstys „Via Baltica“ atkarpoje nuo Kauno link Marijampolės, ties Kazlų Rūda.

„Padėtis A5 kelyje išlieka sudėtinga, sudėtingiausia yra Lietuvos ir Lenkijos pasienyje dėl buvusių didžiausių spūsčių. Transporto priemonės po truputį juda, buvo po naujausio eismo įvykio pašalinta sunkiasvorė transporto priemonė, bet buvusi spūstis tik po truputį skirstosi, pareigūnai stengiasi transporto priemones išjudinti“, – sakė ji. 

Anot policijos, padėtis komplikavosi dar ir dėl to, kad daliai vairuotojų bandant aplenkti spūstis, vietomis susidarė dirbtinės „trečiosios“ eismo juostos, tad tebesitęsiant snygiui, kelininkai nebegali pravažiuoti nuvalyti kelių.

Nukentėjo keli žmonės

Kelius valanti bendrovė „Kelių priežiūra“ informavo, kad eismas paralyžiuotas maždaug 55 kilometrų „Via Baltica“ atkarpoje.

Aš čia esu atvažiavęs jau kažkur nuo ketvirtadienio penkių vakaro. Man sustojus, priekyje stovintys kolegos sakė, kad patys laukia jau kelias valandas.

„Susidariusi spūstis užkirto kelią „Kelių priežiūros“ mechanizmams pravažiuoti ir atlikti valymo bei barstymo darbus. Tikėtina, kad artimiausiu metu situacija išliks itin prasta ir dėl spūstyje stovėjusių ir apsnigtų sunkiasvorių transporto priemonių, nes jos klimpsta. Vakare vėl prognozuojamas gausus snygis“, – informavo įmonė.

Vairuotojams rekomenduojama esant galimybėms atidėti keliones „Via Baltica“ keliu.

Anot I. Šlivinskienės, iki penktadienio ryto minimoje „Via Baltica“ atkarpoje fiksuoti mažiausiai trys-keturi rimtesni eismo įvykiai ir keli techniniai eismo įvykiai.

Pasak jos, per įvykius nesunkiai nukentėjo vienas Prancūzijos pilietis, taip pat dar vienas vilkiko vairuotojas, tačiau jie abu po apžiūros paleisti gydytis ambulatoriškai.

Kelias užsikimšęs nuo ketvirtadienio

Ties Kalvarija užstrigusio vieno iš vilkikų vairuotojo teigimu, eismas šioje atkarpoje iš esmės yra paralyžiuotas jau nuo ketvirtadienio vakaro.

„Aš čia esu atvažiavęs jau kažkur nuo ketvirtadienio penkių vakaro. Man sustojus, priekyje stovintys kolegos sakė, kad patys laukia jau kelias valandas“, – BNS penktadienį sakė Egidijus Rimkus.

Pasak jo, spūstis greičiausiai kilo dėl Lietuvos pusėje kelyje įvykusios avarijos, tačiau panašiu metu ir Lenkijoje vyko nesugebėjusio į kalną įvažiuoti vilkiko remonto darbai.

„Ketvirtadienio vakarą lenkai visai uždarė įvažiavimus į šalį, vilkikai tegalėjo važiuoti iš Lenkijos link Marijampolės. Visą naktį judėjimas link Marijampolės dar vyko, tačiau paryčiais prasidėjo toks stiprus šoninis vėjas, kad važiavusį „kubaviką“ (tentinę puspriekabę – BNS) vėjas tiesiog nupūtė į griovį“, – pasakojo vairuotojas.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Marijampolėje“ nuotr.

„Dar vienas vilkikas, gudriai bandęs važiuoti priešais eismą, atvažiavus iš priekio kitiems automobiliams irgi sėdo į griovį. Tai viskas dabar yra užsikišę ir į priekį, ir atgal, nežinau kuriam laikui“, – pridūrė jis.

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidento Romo Austinsko teigimu, kamščius didina ir tai, kad Lietuvoje įvykus vilkiko avarijai jos padariniais privalo rūpintis darbdavys.

„Pas mus nėra taip, kad iškvieti tarnybą, jos atlaisvino kelią ir išrašė tau sąskaitą. Viskas tokiais atvejais vyksta labai ilgai ir labai neoperatyviai“, – BNS sakė R. Austinskas.

„Žinant, kad tai yra tarptautinė magistralė, pagrindinė, jungianti Europą su Šiaure, Skandinavijos valstybėmis, ir nebuvo tam ruošiamasi – tai šūvis sau į koją“, – pridūrė jis.

GALERIJA

  • Dėl masinių avarijų kelyje „Via Baltica“ – vis dar chaosas: negali patekti net kelininkai
  • Dėl masinių avarijų kelyje „Via Baltica“ – vis dar chaosas: negali patekti net kelininkai
  • Dėl masinių avarijų kelyje „Via Baltica“ – vis dar chaosas: negali patekti net kelininkai
  • Dėl masinių avarijų kelyje „Via Baltica“ – vis dar chaosas: negali patekti net kelininkai
  • Dėl masinių avarijų kelyje „Via Baltica“ – vis dar chaosas: negali patekti net kelininkai
  • Dėl masinių avarijų kelyje „Via Baltica“ – vis dar chaosas: negali patekti net kelininkai
Feisbuko grupės „Kur stovi policija Marijampolėje“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

NENUSTEBES

Nieko nuostabaus,kad nepavaziuoja vilkikai.Linava kazkodel nepasigiria,kad ne tik algom taupo,bet ir vilkiku padangos ne ziemines.Keliu eismo taisykles nereikalauja tai ir vazineja daugelis su vasarinem.Ziemines tik pas tuos kurie vaziuoja i tas salis kurios to reikalauja.pvz.Norvegija.

Šakės...

Kelininkai per tokį orą sėdi sau namie, mat turi "darbo valandas"! Po tokių dalykų turėtų lėkt "galvos" tų riebių veidų. Pažiūrėkit kaip dirba kelininkai Vokietijoj, Austrijoj..

Ona

Žiauru vieną kartą susitvarkykit jei pvz plikas tik slidus kelias i kalną tai ką neina pabarstyti,tik visoki mokesčiai baudos tai ir prižiūrėkit kaip priklauso lūzeriai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS