Pasidalijo neįprastos gelbėjimo operacijos vaizdais: ant vaiko piršto – stora metalo veržlė | kl.lt

PASIDALIJO NEĮPRASTOS GELBĖJIMO OPERACIJOS VAIZDAIS: ANT VAIKO PIRŠTO – STORA METALO VERŽLĖ

  • 1

Ugniagesiai Lietuvoje gelbsti žmones visose situacijose, net ir tuomet, kai aplink nesiaučia liepsnos. 

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba feisbuke aprašė neseniai Elektrėnuose nutikusį įvykį. Į miesto ugniagesius pagalbos kreipėsi mama su vaiku. Ant vaiko piršto buvo užmauta metalo veržlė, kuri niekaip nenusiėmė. Mama iš pradžių pabandė kreiptis pagalbos į medikus. Tik šie niekuo negalėjo padėti, nes neturėjo įrankių, su kuriais būtų galima nuimti veržlę. Tuomet dar kartą buvo kreiptasi į  Bendrąjį pagalbos centrą, kurio darbuotojai mamą su sūnumi nukreipė į Elektrėnų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą.

Gaisrininkai neslepia, jog išvydę tokį vaizdą jie nustebo: veržlė buvo storo metalo ir plati. Kaip pasakojo vyriausiasis specialistas Egidijus Ščerbavičius, pirmiausia su hidrauliniu pedalų kirpimo įtaisu jie bandė perkirpti veržlę. Bet šis būdas nepasiteisino, nes  vaikui veržlė pradėjo spausti ir skaudėti pirštą.

Tuomet E. Ščerbavičius prisiminė vaizdo įrašą, kuriame matė, kaip panaudojant kampinį šlifuoklį nuimami storo metalo žiedai. Kaip skelbiama feisbuko įraše, ugniagesiai, pasitarę ir įvertinę situaciją, nusprendė naudoti šį būdą. Siekdami apsaugoti pirštą, po veržle jie pakišo metalinę plokštelę ir kampiniu šlifuokliu perpjovė veržlę.

„Pjaunamas metalas  kaista, todėl operacijos metu pirštą nuolat reikėjo aušinti šaltu vandeniu, o metalą pjauti su  trumpomis pertraukomis. Operacijos metu vaikas jautėsi ramiai, nes visą laiką jį kalbinome ir nuolat pasakojome, ką toliau darysime. Pas medikus jam grįžti nebereikėjo“, – socialiniuose tinkluose džiaugėsi E. Ščerbavičius.

GALERIJA

  • Pasidalijo neįprastos gelbėjimo operacijos vaizdais: ant vaiko piršto – stora metalo veržlė
  • Pasidalijo neįprastos gelbėjimo operacijos vaizdais: ant vaiko piršto – stora metalo veržlė
Feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gal

jau daugiau nemaus ant pirsto visokiu geleziu, gal kita karta sugalvos ant kaklo uzsimauti is durnumo nezino ka prisigalvoti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS