Gaisrai šiemet jau pasiglemžė 85 žmonių gyvybes: priežastis – neatsakingas žmonių elgesys | kl.lt

GAISRAI ŠIEMET JAU PASIGLEMŽĖ 85 ŽMONIŲ GYVYBES: PRIEŽASTIS – NEATSAKINGAS ŽMONIŲ ELGESYS

  • 1

Šiemet gaisruose jau žuvo 85 žmonės, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD). Pernai tokiu laiku gaisrai pasiglemžė 62 žmonių gyvybes.

Vien pirmąją šių metų gruodžio savaitę gaisruose žuvo 3 žmonės.

Pasak departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros organizavimo skyriaus viršininko Aurimo Gudžiausko, šiemet žūčių gaisruose padaugėjo tik gyvenamuosiuose namuose.

Beveik visas žūtis gaisruose šiais metais galima sieti su žmonių gyvenamąja aplinka ir buitimi.

„Beveik visas žūtis gaisruose šiais metais galima sieti su žmonių gyvenamąja aplinka ir buitimi: 73 žmonės žuvo gyvenamuosiuose namuose, 5 – ūkiniuose pastatuose, 4 – statybininkų vagonėliuose, 3 – apleistuose pastatuose. Deja, dažniausia nelaimių priežastis – neatsakingas žmonių elgesys ir požiūris į saugumą. Tenka apgailestauti, kad žmonės dažniau pasirenka mirtiną įprotį rūkyti lovoje ir nepaiso reikalavimo namuose įsirengti autonominių dūmų detektorių. Beveik visi žuvusieji namuose nebuvo įsirengę šių prietaisų, nors didžiąją dalį jų šie prietaisai galėjo išgelbėti“, – sakė A. Gudžiauskas.

Šiemet daugiausia gyvybių pasiglemžė neatsargus rūkymas – 34, neatsargus žmonių elgesys – 17, netvarkingos krosnys ir dūmtraukiai arba netinkama jų priežiūra – 13, elektros instaliacijos ir prietaisų gedimai arba netinkamas jų naudojimas – 10.

Gruodžio 3 d. vėlų vakarą Ignalinos rajone, Naujojo Daugėliškio kaime, atvira liepsna degė medinio gyvenamojo namo stogas. Atvykę ugniagesiai iš degančio namo išnešė apdegusią moterį be sąmonės. Ji buvo rasta viename iš kambarių, gulinti lovoje. Moterį greitosios medicinos pagalbos medikai atgaivino, tačiau pakeliui į gydymo įstaigą ji mirė.

Gruodžio 4 d. paryčiais buvo gautas pranešimas apie gaisrą Panevėžyje, Kauno gatvėje. Atvykus ugniagesiams, liepsnojo gyvenamasis namas. Apmalšinę liepsnas ir su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėję į vidų, gaisravietėje jie surado apdegusį žmogaus kūną.

Gruodžio 5 d. vakare gyvenamasis namas liepsnojo Kauno rajone, Vandžiogalos seniūnijoje, Didžiųjų Ibėnų kaime. Gaisravietėje taip pat buvo rastas smarkiai apdegęs žmogaus kūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ginri, Saugoti, Padėti

Aplinkos apsaugos agentūros funkcijas plėskite padėkite ugniagesiams...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS