Gaisruose nelaimių mažiau, vandenyje – daugėja | kl.lt

GAISRUOSE NELAIMIŲ MAŽIAU, VANDENYJE – DAUGĖJA

  • 0

Per penkis šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 5 tūkst. 420 gaisrų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo daugiau nei 4 proc.

Gaisruose žuvo 56 žmonės, iš jų – 3 vaikai. Tai pats mažiausias per vienuolika metų žuvusiųjų gaisruose skaičius, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šiemet jau kilo 9 gaisrai, kuriuose žuvo po 2 šalies gyventojus, ir 3 gaisrai, pasiglemžę po 3 gyvybes. Miestuose gaisruose žuvo 20 gyventojų, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 36. Septyni žmonės žuvo Kauno mieste, 6 – Šalčininkų rajone, po 5 – Vilniaus ir Kėdainių rajonuose bei Vilniaus mieste, 4 – Varėnos rajone, po 3 – Alytaus ir Anykščių rajonuose bei Šiaulių mieste.

Dėl neatsargaus rūkymo žuvo 16 gyventojų, 15 – dėl neatsargaus žmonių elgesio su ugnimi, 5 – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, 4 – dėl pašalinio ugnies šaltinio, 3 – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų, 2 – dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, po 1 – dėl padegimų bei kitų priežasčių. Dar 9 gyventojų žūties priežastys tikslinamos.

Šalyje užregistruoti 174 padegimai, 41 gaisras kilo dėl vaikų išdykavimo su ugnimi.

Per penkis mėnesius ugniagesiai ištraukė 51 skenduolį, pernai per tą patį laikotarpį – 38.

Prasidėjus karščiams Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą įspėja gyventojus būti ypač atsargiems prie vandens telkinių: nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų. Saugiau pasirinkti paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur budi gelbėtojai.

Patariama perkaitus saulėje nešokti staiga į vandenį, pirma juo apsišlakstyti, nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų.

Pastaruoju metu didėja skęstančių bei nuskendusių žmonių skaičius – nuo birželio 1 iki birželio 9 dienos vien tik ugniagesiai jau ištraukė 10 skenduolių, pernai per tą patį laikotarpį – 2.

Per karščius kyla ir gaisrų pavojus miškuose. Tad su atvira ugnimi čia reikia elgtis labai atsargiai.

„Nepalikite neužgesinto laužo, juos kurkite tik tam skirtose vietose, nemėtykite neužgesintų nuorūkų, degtukų“, – įspėja gelbėtojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS