Inspekcija: šią savaitę užfiksuotos dvi mirtys darbo vietoje | kl.lt

INSPEKCIJA: ŠIĄ SAVAITĘ UŽFIKSUOTOS DVI MIRTYS DARBO VIETOJE

  • 4

Šią savaitę užfiksuota informacija apie du mirtinus įvykius darbe, penktadienį pranešė Valstybinė darbo inspekcija (VDI).

VDI atstovo Sauliaus Balčiūno teigimu, darbuotojų mirtis lėmė nesaugūs veiksmai darbo vietose atliekant krovimo darbus.

Vienas nelaimingas atsitikimas įvyko pirmadienį, kad įmonės „Metalas ir mediena“ autokrautuvu buvo iškraunami kroviniai iš puspriekabės. Vežant krautuvu dėžę, ji susvyravo ir pradėjo slinkti. Šalia buvęs kiemsargis puolė prilaikyti slystančią dėžę, tačiau krisdama dėžė jį prispaudė.

Darbuotojas ligoninėje mirė. Pirminiais duomenimis, kiemsargio darbo vietoje apskritai neturėjo būti.

Ketvirtadienį nelaimė užfiksuota bendrovės „Geras garas“ teritorijoje. Konteineryje, kuriame buvo sukrautos dėžės su stiklais, du darbuotojai su dviem rankiniais vežimėliais vežė dvi, viena ant kitos sukrautas dėžes. Apatinės dėžes kampas lūžo ir viršutinė dėžė pradėjo virsti ant darbuotojų.

Vienas darbuotojas spėjo iššokti iš konteinerio, o kitas buvo prispaustas iš dėžės iškritusiais stiklo lakštais ant pakelto autokrautuvo vertikalių. Darbuotojas žuvo iš karto.

Kaip skelbia inspekcija, abi nelaimės įvyko dėl darbuotojų nesaugių veiksmų, atlikus tyrimą paaiškės, ar darbdaviai užtikrino saugias darbo sąlygas ir organizavo darbus nepažeisdami darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų.

VDI duomenimis, kasmet dirbant su krautuvais įvyksta mirtinų ir sunkių nelaimingų atsitikimų darbe. Pernai dirbant krovimo darbus su krautuvais, žuvo vienas žmogus ir buvo sunkiai pakenkta 12 darbuotojų sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

skaudu del kiemsargio...

gerove daba bus be jo...nei abonementu nei paskolu nei prievoliu...laisvas nuo visu aferistu ir vakcynatoriu..... ir prokurore jam uz kitokia nuomeone jau nepasiulys priverstinio medikamentinioo gydimo... todel gaila ... geras zmogus buvo...

del kiemsargio

mazo intelekto homo sovietikus ...puole svetima turta saugot savo givybe aukodamas... gerovej tokie nereikalingi nes tokie mazai uzdirba per juos mazai PSD sugeneruojama...mazai i pensijinius fondus imokama ...net abonementu minimaliai prisiemes vasce itariu i tai tik privalomus abonementus teturi... a paskolu tokie isvis neiima....visa givenima dirba uz minimalia alg nei i uzsieni nevaziuja nei atostogu normaliu i jaruzale.... va pazekit i lanzbergi...grazu ziutet kaip zydi visas nuo kelioniu issiilsejes akys zeri ...i prezidentus rinksim a tai tas grasus ir aukstas kazkaip neveiksmingai su uzsieniu prekybas stabdo......

Tai

ne paskutine dar savaite gi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS