Lazdijų rajono ežere rastas beveik savaitę ieškoto žvejo kūnas | kl.lt

LAZDIJŲ RAJONO EŽERE RASTAS BEVEIK SAVAITĘ IEŠKOTO ŽVEJO KŪNAS

Ugniagesių narai ežere Lazdijų rajone sekmadienio vakarą surado dingusio žvejo kūną.

Tądien skenduolio paieška buvo tęsiama toliau, iš pradžių per ją rasti dingusio asmens batai ir drabužiai.

Kaip pranešė Alytaus apskrities policija, apie 20.12 val., Veisiejų seniūnijoje, Kailinių kaime, Ančios ežere, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos narai surado 40-mečio vyro kūną.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, skenduolis surastas už maždaug 30 metrų nuo kranto, 10 metrų gylyje. 20.41 val. skenduolis pargabentas į krantą.

Žmogus beveik savaitę buvo ieškomas kaip dingęs, į jo paiešką įsitraukė ne tik ugniagesiai ir policija, bet ir vietos gyventojai.

Kaip skelbė policija ir ugniagesiai, rugpjūčio 7 dieną, apie 18 val., Veisiejų seniūnijoje, Kailinių kaime, žvejoti į Ančios ežerą išėjo 40-metis vyras, jis pasiėmė valtį.

Vėliau ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą iš žvejo brolio, pastarasis teigė, kad žmogus namo negrįžo.

Atvykę ugniagesiai nuleido dvi gelbėjimo valtis į Ančios ežerą ir pradėjo žvalgybą.

Iki atvykstant gelbėtojams, žvalgybą pradėjo pranešėjo brolis, jis pastebėjo plūduriuojančią tuščią valtį su viduje esančiais žvejybos daiktais.

Lazdijų policijos pareigūnai apžiūrėjo ežero pakrantę, naudojo policijos droną, paskui dingusiojo ėmė ieškoti ugniagesių narai. Vyro paieška taip pat buvo vykdoma ir su policijos kateriu, echolotais, sonarais.

Kadangi nebuvo aiški asmens dingimo vieta, penktadienį ugniagesiai apiplaukė visą Ančios ežero perimetrą, išžvalgė visas pakrantes, nendrynus. Naudojant sonarus, žvalgyba buvo atliekama pietinėje ežero dalyje, t. y. toje vietoje kur surasta valtis ir tose vietose kur, pasak dingusio asmens artimųjų, jis žvejodavo.

Sonaro pagalba aptikti įtartini objektai buvo papildomai tikrinami narų.

Tądien, naudojant sonarą, buvo išžvalgyta 12 ha ežero ploto.

Asmens paieškoje dalyvavo devyni narai – keturi iš Vilniaus, trys iš Kauno ir du iš Alytaus. Buvo naudojamos penkios valtys, taip pat talkino Lazdijų ir Alytaus ugniagesiai, tai pat šeši vietiniai gyventojai su valtimi.

Kitą dieną, šeštadienį, nuo ankstaus ryto buvo sudaryti keturi darbo barai.

Pirmas baras žvalgė ežero perimetrą, pakrantes, antras ir trečias barai sonaro pagalba skenavo ežero dugną, o ketvirtas baras nardė.

Paieškos darbai buvo vykdomi 18 ha ežero plote. Taip pat paieškos darbus padėjo vykdyti 10 vietos gyventojų su dviem privačiomis valtimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pamastymams

Nu, zurnaliugos. Kodel neimat is situ zmoniu interviu ar uzuojautos zodziu? Tidel, kad esta skystalai! Tesugebat viesint, vagiu ir aferistu, dainoreliu, sokejeliu, zodziu, zemo kontingento zmogystas. Matyt, patys tai meslo kruvai priklausot?

Lt pilietis

Uzuojauta artimiesiems

Aha

Pažinojau aš jį. Užuojauta artimiesiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS