Ledas – pražūtingas: ištraukti šeši skenduoliai, penki žmonės išgelbėti | kl.lt

LEDAS – PRAŽŪTINGAS: IŠTRAUKTI ŠEŠI SKENDUOLIAI, PENKI ŽMONĖS IŠGELBĖTI

  • 1

Ledu užsitraukę vandens telkiniai kasmet vilioja žvejus ir pramogų mėgėjus. Tačiau pramogos kartais baigiasi tragiškai. Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba suskaičiavo, kad vien šią žiemą nuskendo šeši žmonės. Iš viso į gelbėjimo darbus prie apledėjusių telkinių vyksta septyniolika kartų.

„Šią žiemą ugniagesiai gelbėtojai atliko 17 gelbėjimo darbų ant ledo. Jų metu jie ištraukė šešis skenduolius ir išgelbėjo penkis žmones“, – pateikė statistiką, už kurios slypi siaubas, netektys ir didžiulė rizika.

Vien šį savaitgalį ugniagesiams teko gelbėti du žvejus. Vienas iš jų buvo įlūžęs ežere.

Šiltėjant orams ugniagesiai gelbėtojai įspėja, kad ledas ant daugelio vandens telkinių jau netvirtas. „Tvirtas ledas turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas ir lipti ant jo – labai pavojinga!“ – perspėja gelbėtojai.

Penktadienį 15.26 val. pranešta, kad Alytaus rajone, Krokialaukio seniūnijoje, Duselninkų kaime, Kavalio ežere, lūžus ledui į eketę įkrito žmogus. Jis buvo už 250 m nuo kranto. Ugniagesiai, naudodami gelbėjimo įrangą, žmogų ištraukė, nugabeno į krantą ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Sekmadienį 10.27 val. gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Paberžės seniūnijoje, Kazimieravo kaime, Kazimieravo ežere, už 30 m nuo kranto vyras parkrito ant ledo ir patyrė kojos traumą, todėl negali pajudėti. Atvykę ugniagesiai žmogų paguldė ant neštuvų, nugabeno į krantą ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba praneša, kad per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 62 gaisrų ir atliko 84 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų nukentėjo žmogus.

Sekmadienį 7.47 val. buvo pranešta, kad Vilniuje, Minties gatvėje, daugiabučiame gyvenamajame name atvira liepsna dega butas pirmajame aukšte.

Ugniagesiai iš namo išvedė keturis žmones, vienas žmogus dėl galimo apsinuodijimo dūmais buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro trijų kambarių bute metu išdegė vienas kambarys, antrajame aukšte apdegė kaimyninio buto balkonas, trūko balkono ir kambario stiklo paketai. Autonominio dūmų detektoriaus bute, kuriame kilo gaisras, nebuvo.

Šeštadienį 20.13 val. buvo gautas pranešimas, kad Marijampolės savivaldybėje, Liudvinavo seniūnijoje, Padovinio kaime, dega gyvenamojo namo siena. Gaisro metu sudegė 5 kv. m pamato apšiltinimo medžiagos. Dūmų detektorių name nebuvo.

Apie 23 val. Kaune, Pamario gatvėje, bute smilko šiukšlės. Gyventojas patalpose buvo prilaistęs degaus skysčio. Jį išsivežė policijos pareigūnai. Ugniagesiai į lauką išnešė dviejų litrų talpyklą su degiuoju skysčiu ir išvėdino patalpas.

Sekmadienį 13.56 val. buvo gautas pranešimas, kad žmogus, atvykęs į sodybą Molėtų rajone, Giedraičių seniūnijoje, Antapusnės kaime, rado sudegusį medinį namą. Gaisro metu sudegė ir jo viduje buvę namų apyvokos daiktai.

18.08 val. Skuodo rajone, Šačių seniūnijoje, Rukų kaime, liepsnojo statybinis vagonėlis. Gaisro metu išdegė jo vidus, sudegė viduje buvę daiktai. Iš vagonėlio ugniagesiai išnešė du dujų balionus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

darwin awards

Kokio velnio lipti ant to ledo ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS