Merginos atliktas eksperimentas atskleidė šiurpią tiesą: tamsoje esame nematomi | kl.lt

MERGINOS ATLIKTAS EKSPERIMENTAS ATSKLEIDĖ ŠIURPIĄ TIESĄ: TAMSOJE ESAME NEMATOMI

  • 1

Vienoje judrioje Vilniaus gatvėje tamsiu paros metu merginos atliktas eksperimentas atskleidė pavojingą tiesą – tamsoje esame nematomi, jei patys nepasirūpiname savo saugumu.

Socialiniame tinkle „Facebook“ merginos aprašytomis įžvalgomis pasidalijo ir Lietuvos policijos atstovai.

„Žuvo dar vienas žmogus... Kažkieno artimas, mylimas. Kažkam jis buvo brangiausias... Tokiais momentais širdį nudiegia svetimas skausmas, bet giliai viduje jaučiu ir dėkingumą, kad mano artimieji šiandien į namus sugrįžo saugiai. Nemažai kas galvoja, jog pavojus kyla tada, kai vairuoji automobilį, kai esi kažkieno ekipažo keleivis, tačiau kiek tokių, kurie susimąsto, kad išėję pėsčiomis, vakare į namus gali nebesugrįžti?“, – socialiniame tinkle svarstė ji.

Ir pridūrė, kad daugiau nei prieš mėnesį draugų paprašė padėti atlikti eksperimentą. Ant apynaujo, kokybiškai šviečiančius žibintus turinčio automobilio kapoto buvo prilipdyta „GoPro“ kamera ir leistasi į kelionę.

„Einu su atšvaitais ir žibintuvėliu, po to tik su atšvaitais, o tada paskęstu tamsoje. Pro mane pravažiuoja draugų automobilis, sustoja, prieinu prie jų, o jie išsigandusiomis akimis žiūri į mane. „Mes tavęs visiškai nematėm, net nesupratom ar jau pravažiavom, ar dar ne“, – sako vienas jų. Suprantu, kad eksperimentas pavyko. Kiekvieną dieną vaikštau su dviem atšvaitais – po vieną ant kiekvienos rankos. Tačiau eidama suprantu, kad tamsoje pranykstantys žmonės nė nesusimąsto, kad vairuotojai jų nemato. Kad tai, jog eidami pėsčiomis matome atvažiuojančius automobilius, dar nereiškia, kad esame saugūs.“, – su galimu nuspėti apmaudu parašytais žodžiais mintis dėstė mergina.

Ji pabrėžė, jog daugelis pėsčiųjų sako, kad atšvaitų jiems nereikia, nes šie vaikšto mieste. Kiti esą teigia, kad atšvaito nedėvi, nes negražu, nemadinga.

„Žinot, norėdama atlikti šį eksperimentą nevažiavau už miesto, tiesą pasakius, jį atlikau netgi labai judrioje Vilniaus gatvėje. Manau, kad niekam neberūpės, kaip jūs atrodot, kai beliks tik užsegti juodą maišą. Nenoriu pamokslauti ir aiškinti, kas kaip turėtų gyventi. Tik noriu atkreipti dėmesį, kad jūs kažkam esate žmonės, kurių namuose ar už jų ribų laukia artimieji. Esate tie, kuriuos kažkas myli, todėl rūpinkitės savimi, nepranykite tamsoje, o svarbiausia – keliaukite saugiai“, – patarė mergina.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VYTAUTAS

GERAS STRAIPSNIS.NORITE GRĮŽTI NAMO,NEŠIOKITE ATŠVAITUS,NES JUS PAMATO PASKUTINĘ SEKUNDĘ,BET DĖJA PER VĖLAI...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS