Aliarmas Kelmėje – nuo nuodų gaišta naminiai gyvūnai | kl.lt

ALIARMAS KELMĖJE – NUO NUODŲ GAIŠTA NAMINIAI GYVŪNAI

  • 14

Pas veterinarą per savaitę atvežti net trys galimai nuodų suėdę katinai. Veterinaras sako, kad tai – neeilinis atvejis. Kelmiškiai baiminasi, kad kažkas tyčia galimai nuodija augintinius, pasakojama LNK reportaže.

Kelmiškė Loreta pasakoja apie lemtingą vakarą, kai ją pakėlė kaimynas, radęs jos leisgyvį katiną Borisą.

„Sakė, kad guli prie tvenkinio, o iš burnos bėga kraujas. Greitai čiupome, nuvežėme pas veterinarą, statė lašines. Atliko visus tuos brangius tyrimus, buvo nulinis trombocitų kiekis“, – pasakojo nugaišusio katino šeimininkė Loreta Černik. 

Katino išgelbėti nepavyko. Jis nugaišo po trijų dienų. Tik tada kelmiškė suvokė, kad katiną kažkas nunuodijo tyčia. Pas veterinarą veždama savo Borisą, pakelėje pastebėjo dar vieną leisgyvį katiną. Prie namų moteris tikina radusi nematyto pašteto. Jis buvo supjaustytas ir išmėtytas po dvaro teritoriją. Geriau apžiūrėjusi, jame aptiko neaiškių, tamsių medžiagų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kažkokie tamsūs grūdeliai buvo, sakyčiau, kaip smulkinta kažkokia tabletė“, – teigė L. Černik.

Pašteto paragavo ir kaimynės Redos jorkšyrė Singa. Augintinio sveikatos būklė prasta jau nuo vasario.

„Pažeista visa gleivinė. Visas skrandis – viena didelė žaizda. Viskas išdeginta. Jau septynias savaites praktiškai gyvename veterinarijos klinikoje – vien lašinės ir vaistai“, – sakė kelmiškė Reda.

Pažeista visa gleivinė. Visas skrandis – viena didelė žaizda. Viskas išdeginta. Jau septynias savaites praktiškai gyvename veterinarijos klinikoje.

 

Kelmėje pas veterinarą daugėja galimai nuodų suėdusių gyvūnų.

„Situacija – neeilinė. Miestelyje atsirado žmogus, kuris veikiausiai nuodija gyvūnus. Buvo ne vienas atvejis, kai leisgyvius atvežė į kliniką. Vienam, deja, jau negalėjau padėt“, – komentavo veterinaras Justinas Gerčas.

Pasak veterinaro, apsinuodijęs gyvūnas jaučiasi labai prastai. Augintinis gali kankintis apie dešimt parų.

„Apsinuodiję gyvūnas būna vangus, apatiškas, kenčia įvairius skausmus“, – teigė J. Gerčas. 

Nekankinti bejėgių gyvūnų prašo ir Gyvūnų mylėtojų asociacija. Ir be nuodų yra būdų, kaip išspręsti įvairias problemas. Anot asociacijos pirmininkės, geriausia kreiptis į seniūną.

„Tikrai gyvūnai nėra kalti. Mes patys, žmonės, esame kalti ir kovojame su tomis pasekmėmis. Ir, aišku, jeigu mes juos sterilizuotume, tokių problemų nebūtų“, – kalbėjo Kelmės gyvūnų mylėtojų asociacijos pirmininkė Lina Samulytė.

Labiausiai kelmiškiai baiminasi dėl vaikų. Žiaurus elgesys su gyvūnais gali sukelti dar skaudesnių pasekmių.

„Vaikai maži žaidžia pievoje. O jeigu  jie paims į burną“, – retoriškai klausė nugaišusio Boriso šeimininkė.

GALERIJA

  • Aliarmas Kelmėje – nuo nuodų gaišta naminiai gyvūnai
  • Aliarmas Kelmėje – nuo nuodų gaišta naminiai gyvūnai
  • Aliarmas Kelmėje – nuo nuodų gaišta naminiai gyvūnai
  • Parke aptiktas galimai užnuodytas paštetas.
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Žiauru

Žmonės na jus ir žiaurus, kuom kaltas gyvūnas jei šeimininkai nesurenka jų išmatų? Tai nesuteikia teisės nuodyti vargšų, ir ne visi būna palaidi. Ir dar kokį antsnukį siūlote uždėti vaizdo įraše rodytam Jorkšyro terjerui?

Eimantas

Pagalvoju apie savo mažą vaiką, kuris gali netyčiom nugriebti ir ysideti toki radinį. Manau likusį savo gyvenima paaukočiau tokio padaro medžioklei . Turėtų melsti pareigūnų pagalbos

Elena

Jūs komentatoriai esate žiaurūs. Bent pagalvojote apie kančias, kokie skausmai ir pagalbos, kad ir sulaukia, išgyvenimas 0. Tas kas taip daro, tegul pagalvoja apie savo artimųjų vaikučius. Juk jų irgi nesužiūrėsi, su pavadėliu nepavedžiosi. O paskui guosis, kad vaikas nusinuodijo pievoje rades skanėsta. Tada ir pagalvokite, ar gerai elgėtės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS