Neįprasta gelbėjimo operacija: iš Nevėžio gniaužtų teko vaduoti avies jauniklį | kl.lt

NEĮPRASTA GELBĖJIMO OPERACIJA: IŠ NEVĖŽIO GNIAUŽTŲ TEKO VADUOTI AVIES JAUNIKLĮ

  • 1

Vakar Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos narams teko atlikti neįprastą gelbėjimo operaciją. Jiems buvo pranešta, kad Papušių kaime į Nevėžį netoli valymo įrenginių yra įkritusi avis, rašoma Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos „Facebook“ puslapyje.

„Atvykę pamatėme, kad avies jauniklis negiliai įbridęs į vandenį. Nusileidome nuo kalniuko, įbridau į vandenį ir išnešiau jį ant rankų. Ant kalniuko pievoje ganėsi daugiau avių. Gal avinėlis ėjo atsigerti, o gal nuslydo į vandenį,“ – pasakojo komandos skyrininkas Alvydas Pleta.

Pasak skyrininko, 24 metus dirbančio naru, ugniagesiams dažnai tenka gelbėti gyvūnus: „Žiemą gelbstime įšalusias gulbes, įlūžusias stirnas. Gyvūnus gelbėti kartais sudėtingiau negu žmones, nes jie blaškosi, spurda“.

Šiemet ugniagesiai išgelbėjo 963 gyvūnus, iš jų 779 gaisruose, 184 – gelbėjimo darbų metu. Dažniausiai jiems tenka gelbėti raguočius užsiliepsnojus ūkiniams pastatams, įkritusius į duobes ir griovius arklius, karves ir ožkas. Ugniagesiai taip pat išgelbėjo 7 šunis ir 15 kačių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kad

geri gelbėtojai,ačiū jiems

SUSIJUSIOS NAUJIENOS