Numerio 112 svarba: Švedijoje pagalbos prašė lietuvė, kurią kėsinosi išprievartauti | kl.lt

NUMERIO 112 SVARBA: ŠVEDIJOJE PAGALBOS PRAŠĖ LIETUVĖ, KURIĄ KĖSINOSI IŠPRIEVARTAUTI

  • 0

Vasario 11-ąją minima Europos skubios pagalbos numerio 112 diena. Šiuo numeriu skambina ir pagalbos prašo ne tik lietuviai, bet ir tautiečiai, gyvenantys užsienyje.

Skubios pagalbos numeriu 112 šiais metais skambino moteris, kuri pranešė, jog Švedijoje gyvenanti sesuo šaukiasi pagalbos, rašo portalas tv3.lt.

Moteris teigė, kad su seserimi susirašinėjo SMS žinutėmis ir sužinojo, kad prieš ją smurtauja ir kėsinasi išprievartauti sugyventinis su draugais, kurie visi – galimai apsvaigę nuo kvaišalų.

Bendrojo pagalbos centro darbuotojai suskubo badėti Švedijoje gyvenančiai lietuvei. Specialistai susisiekė su Švedijos skubios pagalbos centru, pranešė apie galimą smurtą artimoje aplinkoje, kėsinimąsi išprievartauti ir padiktavo reikalingą informaciją apie lietuvę.

Švedijos pareigūnai iškart reagavo į pagalbos prašymą – vyko nurodytu adresu, informavo ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojus. 

Tačiau kuo ši istorija baigėsi – neaišku – dėl itin griežtų Švedijos įstatymų Lietuvos pareigūnai apie tai, kaip išsisprendė ši situacija, informuoti nebuvo.

Numerio 112 svarba

Tai, jog numeris 112 veikia ne tik Lietuvoje, dažnai pamirštama. Nors Lietuvos gyventojai vyksta ne tik į poilsines ar turistines keliones, bet ir apsipirkti, aplankyti užsienio šalyse gyvenančių draugų ir artimųjų, vos 44 procentai jų žino, kad numeriu 112 galima išsikviesti pagalbą ir kitose šalyse.

Minint Europos skubios pagalbos numerio 112 dieną, Bendrasis pagalbos centras primena, kad 112 yra skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeris, kuris veikia ne tik visoje Europos Sąjungoje, bet ir daugelyje kitų Europos valstybių: Islandijoje, Norvegijoje, Šveicarijoje, Serbijoje, Makedonijoje, Moldovoje, Ukrainoje ir kitose. Daugiau nei 500 milijonų žmonių Europoje vienu standartiniu telefono numeriu gali išsikviesti skubią pagalbą, kurią teikia policijos, ugniagesių gelbėtojų ir greitosios medicinos pagalbos tarnybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS