Papasakojo apie pėsčiųjų perėjoje partrenktos devynmetės būklę: reikės iš naujo mokytis ir kalbėti | kl.lt

PAPASAKOJO APIE PĖSČIŲJŲ PERĖJOJE PARTRENKTOS DEVYNMETĖS BŪKLĘ: REIKĖS IŠ NAUJO MOKYTIS IR KALBĖTI

  • 13

Praėjusią savaitę nutikusi nelaimė, kai Alytuje pėsčiųjų perėjoje buvo partrenkta devynerių metų mergaitė Ugnė, sukrėtė ne vieną tautietį. Sunkias traumas patyrusiai mergaitei žmonės, kaip teigia paramą gydymui renkanti nukentėjusiosios mokytoja, jau paaukojo daugiau nei 118 tūkst. eurų. Mokytoja papasakojo ir apie devynmetės būklę.

„Visiems labai rūpi Ugnytės sveikata. Šiai dienai ji vis dar komoje… Sveikatos būklė stabili… Gydytojų teigimu, laukia ilgas ir sudėtingas gydymo ir reabilitacijos procesas.. Ugnytei reikės iš naujo mokytis vaikščioti ir kalbėti… Tikime, kad kiekvieno iš jūsų atsiųsta parama jai leis greičiau įveikti šį skaudų gyvenimo etapą“, – feisbuke antradienį skelbė paramą mergaitės gydymui renkanti jos mokytoja Viktorija.

Moteris teigė, kad surinktos lėšos bus naudojamos Ugnės interesams: reikiamam gydymui, reabilitacijai, medikamentams, teisinės pagalbos užtikrinimui ir finansavimui (esant poreikiui) bei kitiems būtiniems poreikiams.

Kaip jau buvo skelbta, guvi mergaitė patyrė galvos traumą, daugybinius sužalojimus.

„Niekada neteko prašyti pagalbos viešai, bet pagalbos reikia ne man, o mano mokinukei Ugnytei, kuriai yra tik devyneri metukai… Ją, einančią pėsčiųjų perėja, numušė automobilis… Mergaitė patyrė labai stiprią galvos traumą, nekalbant apie kitus daugybinius sužalojimus… Jos laukia ilgas kelias iki grįžimo pas mus į klasę…“ – pirmadienį feisbuke rašė nukentėjusios mokytoja, kuri sutiko pasidalinti įrašu su portalo kauno.diena.lt skaitytojais.

Mokytoja teigė, kad pėsčiųjų perėjoje nutrenkta mergaitė buvo labai guvi ir aktyvi. „Ugnytė yra iš daugiavaikės šeimos, kuri labai rūpinasi visais savo vaikais, tačiau dabar šeimai reikalinga finansinė parama Ugnytės gydymui… Labai prašau visų galinčių prisidėti ir jai paaukoti. Esu labai dėkinga visos klasės tėvelių bendruomenei už iniciatyvą, rūpestį, palaikymą ir pagalbą organizuojant paramos fondą. Žinau, kad kartu mes galime daugiau!“ – rašė mokytoja Viktorija.

Kaip portalą kauno.diena.lt praėjusį ketvirtadienį informavo Alytaus policijos atstovė, apie 13 val. Statybininkų gatvėje „VW Golf“ vairuotojas, gimęs 1958 m., nepastebėjo per nereguliuojamą perėją ėjusios devynerių metų mergaitės ir ją partrenkė. Vairuotojas buvo blaivus. 

Kaip pranešė Alytaus apskrities policija, į įvykio vietą pirmasis atvyko Kelių policijos skyriaus specialistas Erlandas Didžiulis. Jis ėmėsi skubių pirmosios pagalbos veiksmų, siekdamas išgelbėti mergaitės gyvybę. Pareigūnas važiavo vykdyti jam pavestą tarnybinę užduotį. Pastebėjęs nelaimę, jis ėmėsi veiksmų, kol atvyks greitosios pagalbos medikai.

Medikai mergaitę išvežė į Alytaus ligoninę. Dėl politraumos, daugybinių sužalojimų, mergaitė buvo paguldyta į reanimacijos skyrių. „Pagal tai, kas matoma nuotraukose  iš eismo įvykio vietos, automobilio smūgis turėjo būti nemenkas – mergaitė nublokšta ne vieną ir ne du metrus nuo perėjos“, – sakė pareigūnė.

 

 

Pirminiais policijos duomenimis, mergaitė Kelių eismo taisyklių nepažeidė – ėjo per perėją. Pirma juosta važiavęs automobilio vairuotojas ją pastebėjo ir sustojo praleisti, o antrąja juosta važiavęs „VW Golf“ nesustojo ir vaiką partrenkė.

Įvykis tiriamas.

Rekvizitai paramai:

VšĮ „Pirmoji A 2022“

LT927189900010700047

Būtinai nurodykite paskirtį PARAMA UGNEI

GALERIJA

  • Papasakojo apie pėsčiųjų perėjoje partrenktos devynmetės būklę: reikės iš naujo mokytis ir kalbėti
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Pavydas ima

Kazkokiam Augustas Vichrovas direktoriui buvo suakota net 118000euru.

na

vairyotojas apmokės visas gydymo iųlaidas..reabilitacija...vaistus ir visą kitą...tik po teismo...o jei jis įrodys kad bedarbis tai čia jau kita kalba...o kad pinigėlių reikia tai taip...o jei mergaitės tėvai gyvena tik iš vaikų pašalpų ir abu niekur nedirba. Gaila mergytės ji visai nekalta ėjo mergaitė net per perėja...nieko nepažeidė...gaila, kad gydoma Alytuje, o ne Kauno Klinikose pas nuostabų gydytoją Kėvalą, kuris šios srities super gydytojas išgelbėjas tūkstanęiams vaikučių gyvybes. Nuostabus ir atsidavęs...mergaitei linkiu kuo greičiau sveikti dievo palaimos...ir aukosiu, nes mergaitė lietuvė mūsų visų vaikas.

Irma

tai gydymas ligonineje ir vaistai mokami? Kazkaip nereikejo nieko moketi kai gulejau ligonineje. Ir uz sanatorine reabilitacija nereikejo moketi. Tai kam isleis tokia didele surinkta pinigu suma?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS