Per parą penkiose šalies savivaldybėse rasta 17 sprogmenų | kl.lt

PER PARĄ PENKIOSE ŠALIES SAVIVALDYBĖSE RASTA 17 SPROGMENŲ

  • 0

Trečiadienį penkiose šalies savivaldybėse rasta 17 sprogmenų. Pavojingi radiniai buvo sunaikinti išminuotojų, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Anot PAGD, PK trečiadienio rytą, apie 10.47 val., pranešė, kad įvedamas planas „Skydas“, nes Šeimenos sen., Kiršų k., Alvito g., laukuose, rastas sprogmuo. Budėta, kol atvykę išminuotojai rastus du 76 mm artilerijos sviedinius sunaikino vietoje.

Tos pačios dienos popietę, apie 14.49 val., pranešta apie Kalvarijos sav., Akmenynų sen., Akmenynų k., Liepų g., rastą 82 mm minosvaidžio miną. PAGD duomenimis, atviroje teritorijoje buvo įvestas planas „Skydas“. Budėta, kol atvyko išminuotojai ir sprogmenį sunaikino Skaisčių karjere.

Apie dar du rastus sprogmenis pranešta ir Vilniaus mieste. Antradienį apie 13.12 val. gautas pranešimas, kad Vilniaus g. Atviroje teritorijoje rasta I Pasaulinio karo rankinė granata. Įvestas planas „Skydas“, budėta, kol atvykę „Aras“ išminuotojai granatą išvežė į Pagirių karjerą sunaikinimui.

Kiek daugiau nei po valandos, 14.30 val., pranešta apie rastą sprogmenį sostinės Burbiškių g. Įvestas planas „Skydas“, budėta, kol atvyko J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai ir surastą I Pasaulinio karo sviedinį su sprogdikliu išvežė į Pagirių karjerą sunaikinimui.

Pranešimų apie sprogmenis sulaukta ir Radviliškio rajone bei Šiaulių mieste.

Trečiadienį po pietų pranešta, kad Radviliškio r., Dariaus ir Girėno g. rasta sprogmenų. Įvestas planas „Skydas“, budėta, kol atvykę J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai surastą granatą F1 ir 10 vnt. sviedinių 20 mm sunaikino žvyro karjere.

Tą pačią dieną, 14.13 val., sprogmuo rastas ir Šiaulių m., Kužių sen., Sauginių k., Nendrių g. Ugniagesiai budėjo, kol atvykę J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai surastą sprogmenį sunaikino vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS