Poledinė žūklė pavasarį: Švenčionių rajone išgelbėtas skęstantis žvejys | kl.lt

POLEDINĖ ŽŪKLĖ PAVASARĮ: ŠVENČIONIŲ RAJONE IŠGELBĖTAS SKĘSTANTIS ŽVEJYS

  • 0

Švenčionių rajone ugniagesiai išgelbėjo ežere skendusį žveją, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Antradienio rytą buvo gautas pranešimas, kad Labanoro seniūnijoje, Pasiaurės kaime, Vainiūnų ežere, įlūžo žmogus. Apie nelaimę pranešė ant ledo buvęs kitas žvejys.

Pirmieji į nelaimės vietą atvyko Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Švenčionėlių komandos ugniagesiai gelbėtojai.

Ugniagesys gelbėtojas Viktoras Januševskis, apsirengęs gelbėjimo liemenę ir prisirišęs gelbėjimo virvę, pasiekė už 250 metrų nuo kranto įlūžusį vyrą ir numetė jam gelbėjimo ratą.

Netrukus atvykę kiti Švenčionių ugniagesiai gelbėtojai Robertas Savičenka ir Deividas Jurkovlianecas gelbėjimo rogėmis pasiekė įlūžusį žmogų ir ištraukė jį į krantą. Peršlapęs ir sušalęs vyras buvo perduotas medikams. Gelbėtojai sakė, jog žvejui išsilaikyti lediniame vandenyje ir sulaukti pagalbos padėjo tai, jog jis vilkėjo specialų žvejybai skirtą kostiumą.

„Ši istorija baigėsi laimingai. Tačiau ugniagesiai gelbėtojai pastebi, jog skubėdami pasimėgauti paskutinėmis žiemos pramogomis, poledine žūkle, gyventojai dažnai neįvertina galimų pavojų ant ledo ir nepasirūpina savo saugumu“, – rašoma ugniagesių pranešime.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet vandens telkiniuose nuskendo septyniolika žmonių, iš jų vienas vaikas, ugniagesiai išgelbėjo šešis žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS