Prokuratūra atmetė versiją, kad Utenos parke miręs A. Remeikis buvo nužudytas | kl.lt

PROKURATŪRA ATMETĖ VERSIJĄ, KAD UTENOS PARKE MIRĘS A. REMEIKIS BUVO NUŽUDYTAS

Nėra pagrindo teigti, kad praėjusią savaitę negyvas parke rastas Utenos savivaldybės administracijos direktorius Audrius Remeikis galėjo tapti nusikaltimo auka, antradienį pranešė Utenos apylinkės prokuratūra.

Anot ikiteisminiam tyrimui vadovaujančios prokurorės Aušros Gylytės, tyrimas yra pradėtas ir tęsiamas ne dėl nusikaltimo, o mirties priežasčiai nustatyti.

„Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, nėra pagrindo manyti, kad mirusysis tapo nelaimingo atsitikimo auka, taip pat nėra duomenų, kad jo atžvilgiu buvo padaryta nusikalstama veika“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Prokuratūros teigimu, pareigūnų surinkti duomenys leidžia atmesti kelias įvykio versijas, tarp jų – ir nusikaltimo.

„Iš pat pradžių visos versijos yra lygiavertės, nes žmogus – miręs, jo mirties aplinkybės – neaiškios, viskas aiškinamasi. Daug ką lemia ne tik ekspertizės išvados, bet visos aplinkybės. Nuo pat pradžių į viską buvo žvelgiama kruopščiai, o kai kurios versijos atmestos. Ta versija (smurtinės mirties – aut. past.) praktiškai jau paneigta, tik kol kas mes neturime oficialių ekspertų išvadų“, – antradienio rytą portalo kauno.diena.lt žurnalistams kalbėjo Panevėžio apygardos prokuratūros Rasa Stundžienė.

Minėto pokalbio metu priminus, kad A. Remeikio paieškose dalyvavę žmonės teigė ant velionio kūno matę kraujo, tokia informacija pasiekė ir Utenos rajono merą Alvydą Katiną, prokuratūros atstovė sakė, kad kraujas gali atsirasti dėl įvairių aplinkybių – nebūtinai įsikišus kitam asmeniui.

Kadangi šiuo metu dar nėra gauta teismo medicinos specialisto išvada, galutinis sprendimas dar nepriimtas.

Tyrimą atlieka Utenos apskrities Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Praėjusį antradienį ryte pranešta, kad 1969 metais gimęs A. Remeikis pirmadienį, pusę septynių ryto, išėjo iš Taikos gatvėje esančių namų pasivaikščioti į Aukštakalnio parką.

Apie 16 val. policija sulaukė pranešimo, kad jis dingo be žinios.

Antradienį popiet policija su visuomenės pagalba pradėjo A. Remeikio paiešką ir neilgai trukus rado jo kūną miškelyje, netoli jo įprastos pasivaikščiojimo vietos.

Regiono žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, kad and A. Remeikio kūno rasta durtinė žaizda, teigta, kad teisėsauga tiria žmogžudystės versiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Itarus

Galimai baisus dalykai dedasi...

šiaip tokią bylą turėtų tirti

žmonės iš kito krašto.maža kas.kokie giminystės ryšiai ar pan.siuskit tyrėjus iš vilniaus.

Med.

Jeigu žino savi, kur buvo jo mėgstama pasivaikščiojimo vieta ,kodėl neieškojo jo artimieji, gal dar būtų pagelbėja žmogui.Blogi artimieji ,jeigu savas žmogus nesvarbus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS