Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl įtariamo mokytojo seksualinio prievartavimo Radviliškyje | kl.lt

PRADĖTAS IKITEISMINIS TYRIMAS DĖL ĮTARIAMO MOKYTOJO SEKSUALINIO PRIEVARTAVIMO RADVILIŠKYJE

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra skelbia penktadienį pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo mokytojo seksualinio priekabiavimo Radviliškyje.

Toks sprendimas priimtas prokurorui susipažinus su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjo priimtu nutarimu atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą ir jį panaikinus.

Pranešimas apie įtariamą mokytojo seksualinio priekabiavimo prie nepilnamečių moksleivių atvejį vienoje Radviliškio ugdymo įstaigoje policijoje buvo gautas šių metų vasario 3 dieną. Jį išnagrinėjęs ikiteisminio tyrimo tyrėjas vasario 13-ąją priėmė sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Įvertinusi pareiškimą ir jo nagrinėjimo metu gautus duomenis, Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Mažeikienė konstatavo, kad šiuo atveju yra būtinas išsamesnis ir detalesnis tyrimas, kurio metu bus siekiama išsiaiškinti visas reikšmingas faktines aplinkybes ir objektyviai nustatyti, ar prieš nepilnametes moksleives buvo padaryta nusikalstama veika, o įtarimams pasitvirtinus – ją atitinkamai įvertinti.

Nors iki dabar nei vienas iš galimai nukentėjusių nepilnamečių vaikų tėvų į teisėsaugą nesikreipė, prokurorės vertinimu, kylant tokio pobūdžio įtarimams ir siekiant užtikrinti, kad nepilnamečių teisėti interesai būtų apginti, ikiteisminis tyrimas pradėtas prokuroro sprendimu.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas siekdamas seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo vulgariais ar panašiais veiksmais, pasiūlymais ar užuominomis priekabiavo prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomo asmens, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS