Prakalbo apie tragišką gaisrą Radviliškio rajone: seserį bandęs gelbėti brolis ėmė dusti nuo dūmų | kl.lt

PRAKALBO APIE TRAGIŠKĄ GAISRĄ RADVILIŠKIO RAJONE: SESERĮ BANDĘS GELBĖTI BROLIS ĖMĖ DUSTI NUO DŪMŲ

  • 1

„Jeigu turite garbaus amžiaus artimųjų, kurie gyvena vieni, bet negalite jų dėl pandemijos aplankyti, jeigu šalia jūsų namų gyvena vieniši senoliai,  pakalbėkite su jais,  paskambinkite jiems,  patarkite, kad nepamirštų saugaus elgesio su ugnimi“, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius, apgailestaudamas, kad išgelbėti nuo žūties neretai nepadeda nei operatyvus atvykimas į gaisrą, nei nuolatinės priežiūros inspektorių pastangos, kad gyventojai būtų saugesni.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet gaisruose jau žuvo aštuoniolika žmonių – dvigubai daugiau nei praėjusiais metais per šį laikotarpį. Žuvusiųjų gaisruose amžiaus vidurkis – 71-eri metai.

„Vasario 3 dienos vakare Radviliškio rajone, Šeduvoje kilęs gaisras taip pat nusinešė garbaus amžiaus moters gyvybę. Ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta, jog dega dviejų aukštų namas, o jo viduje yra žmonių.  Ugniagesiai į gaisrą atskubėjo per keturias minutes. Juos iškvietė kaimynai. Deja, nors ir greitai jie atvyko, gyvenamasis namas jau buvo apimtas liepsnų. Jas apmalšinę,  kambaryje ugniagesiai rado apdegusį moters kūną“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai.

„Ugnis įsiplieskė mediniame dviejų aukštų, šešių butų name. Gaisras kilo pirmame aukšte esančiame bute, kuriame gyveno garbaus amžiaus neįgali moteris, ją  prižiūrėjo 77-erių metų brolis. Lemtingą vakarą jis tvarkėsi virtuvėje. Išgirdęs sesers pagalbos šauksmą, nuskubėjo į kambarį.  O ten pamatė,  kad dega lovos, kurioje gulėjo sesuo, kraštas. Pagriebęs dubenį su vandeniu, bandė gesinti, tačiau nesėkmingai. Tada mėgino iš lovos iškelti seserį, bet jam nepakako jėgų jos išnešti iš kambario.  Nuo aitrių dūmų jis ėmė dusti,“ –  pasakojo gaisro tirti atvykęs Pakruojo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Petras Mališauskas. – Tuomet bėgo kviesti kaimynų, bet kai  grįžo,  kambaryje jau šeimininkavo ugnis“.

Pasak P. Mališausko, žmonės šiame name gyveno tvarkingai, daugelis buvo įsirengę dūmų detektorius. Paklaustas, ar buvo galima išvengti tokio gaisro ir tragiškos jo baigties, jis akcentavo, kad kiekvienu atveju svarbu atsargumas. Lova buvo pristumta prie pat krosnies,  nuo jos sienelės ir užsidegė čiužinys.  Turint ugnies gesintuvą, tikėtina, kad liepsną būtų pavykę užgesinti jai neįsismarkavus.

„Labai svarbu  yra iškviesti pagalbą, vos tik pastebėjus gaisrą, o tik tada jį  gesinti pačiam,“ –  dar vieną  labai svarbią taisyklę priminė P. Mališauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Neduok Dieve-gaisras .Užuojauta žuvusiojo artimiesiems. Šiemet daug gaisrų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS