Pramogų parke lankytojui lūžo stuburas: kaltinami savininkai kratosi bet kokios atsakomybės | kl.lt

PRAMOGŲ PARKE LANKYTOJUI LŪŽO STUBURAS: KALTINAMI SAVININKAI KRATOSI BET KOKIOS ATSAKOMYBĖS

  • 15

Du Pasvalio rajone, Raubonių parke, esančio pramogų parko savininkai bus teisiami po to, kai savadarbiame atrakcione užpernai pramogavusiam lankytojui lūžo stuburas.

Panevėžio apylinkės prokuratūroje dėl šio įvykio baigtas ikiteisminis tyrimas, o nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo byla perduota į teismą, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Nelaimė populiariame pramogų parke įvyko 2021 metų liepą. Su šeima atvykęs čia pramogauti Panevėžio rajono gyventojas nusprendė išbandyti neseniai įrengtą nusileidimo su padangomis trasą, kuri baigiasi tramplinu. Krisdamas nuo tramplino, vyras paleido padangą, ant kurios čiuožė ir, nukritęs ant pripučiamos pagalvės (batuto), pajuto nugaros skausmus.

Grįžęs namo, vyras kreipėsi į medikus. Tuomet paaiškėjo, kad jam lūžęs stuburo slankstelis, prireikė operacijos. Ekspertai konstatavo, kad vyrui buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata.

Apie tai, kad pramogų parke susižalojo naudodamasis galimai nesaugiu įrenginiu, Panevėžio rajono gyventojas pranešė policijai. Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą, jam vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Rima Matulionienė.

Trasa buvo sukonstruota iš atskirų gaminių, nepasitelkiant specialistų.

„Trasa buvo sukonstruota iš atskirų gaminių, nepasitelkiant specialistų. Parko skelbiamose taisyklėse akcentuojamos pareigos lankytojams, tačiau nėra trasos bandymų protokolų ar kitų dokumentų apie jos saugumą. Trasa galėjo naudotis paaugliai ir suaugusieji“, – pranešime cituojama prokurorė.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad pramogų parką valdančios viešosios įstaigos direktorius V. J. asmeniniame sklype 2021 metais pastatė galimai nelegalią nusileidimo su padangomis trasą ir perdavė mažajai bendrijai ją naudoti teikiant pramogines paslaugas parko lankytojams.

Įtariama, kad pastarosios bendrijos direktorė G. Č., nesilaikydama Produktų saugos įstatymo nuostatų, naudojo nesaugų gaminį.

Abiem verslininkams pareikšti kaltinimai nesunkiai sutrikdžius sveikatą dėl neatsargumo. Pasak prokurorės, abu kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta.

Minėtas parko lankytojas susižalojo praėjus vos kelioms dienoms nuo šio atrakciono atidarymo.

Už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Vidis

Daug komentatorių beraščių, visokie išvedžiojimai. Bet galima rasti tiesą,tik reikia žinoti teisę, įstatymus,naudojimo taisykles.

kokiu

reikia būti bepročiu, kad eiti pažaisti su likimu ir dar už tai mokėti pinigus? Noras pasijausti Briusu Visagaliu? Žmonės profesionalai metais treniruojasi, o čia pažoka puspročiai nuo sofos ir bėga mirties ieškoti.

Pf durnam klausimui

Pasivadinai teisingai :) Nes sulyginai absoliučiai nepanašias situacijas - čiuožimą ant padangos atrakcione ir vairavimą 100 km/h greičiu autostradoje. Juo labiau, kad iš straipsnio neaišku, ar vyras netyčia paleido padangą, ar tai buvo baigiamoji atrakcijos dalis - paleidus padangą kristi ant pagalvės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS