Raseinių rajone – neeilinė pareigūnų užduotis: iš apvirtusio automobilio gelbėjo viščiukus | kl.lt

RASEINIŲ RAJONE – NEEILINĖ PAREIGŪNŲ UŽDUOTIS: IŠ APVIRTUSIO AUTOMOBILIO GELBĖJO VIŠČIUKUS

  • 0

Sakoma, kad viščiukai skaičiuojami rudenį. Tačiau Šiaulių apskrities policijos Raseinių komisariato pareigūnams viščiukus teko skaičiuoti vidurvasarį. Ir ne frazeologine prasme, o iš tikrųjų.

Liepos 14 d. Reagavimo skyriaus pareigūnai Kęstutis Rauba ir Gedas Labanauskas Raseinių rajone, šalia magistralinio kelio A1 apvirtus transporto priemonei, rinko po pievą pasklidusius viščiukus, padėdami vairuotojui juos sugaudyti. Ir kai į nelaimę patekęs vyras sunerimo, kad gal trukdo policijos pareigūnus, šie nuramino jį lakonišku atsakymu: „Toks mūsų darbas“.

Per dieną policijos pareigūnams įvairiausiose situacijose tenka padėti ne vienam žmogui. Tačiau tokia yra pareigūno misija, ir jie patys tuo nesigiria. Apie tai policijos vadovai sužino tik iš dėkingų, pareigūnų pagalbos sulaukusių žmonių. Šįkart padėką Šiaulių apskrities policijos vadovams atsiuntė Klaipėdos rajono gyventojas Ričardas Sargūnas.

Du jauni vyrai man padėjo iškrauti iš automobilio gyvą krovinį, o po to, kai automobilis buvo atverstas, vėl juos sudėti.

59 metų vyrą nelaimė ištiko Raseinių rajone, Justinavos kaime, netoli „Viados“ degalinės. Sprogo jo vairuojamo, viščiukais pakrauto automobilio „Peugeot Boxer“ galinė padanga. Vairuotojas dar bandė manevruoti, bet, nepaisant visų pastangų, transporto priemonė atsidūrė ūkininko lauke ir apvirto ant šono. Gyvasis krovinys pažiro lauk.

Matydamas, kad pats vienas nesusidoros, vyras paskambino Skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 ir netrukus sulaukė policijos pareigūnų.

R. Sargūnas savo padėkos laiške rašo: „Du jauni vyrai man padėjo iškrauti iš automobilio gyvą krovinį, o po to, kai automobilis buvo atverstas, vėl juos sudėti. Kol laukėme automobilvežio pagalbos, pareigūnai man suteikė galimybę pabūti jų automobilyje, nes lauke buvo labai karšta. Aš dėkoju jiems už žmogiškumą, didelį supratimą ir man suteiktą pagalbą. Man labai džiugu, kad mūsų policijoje dirba tokie šaunūs jauni pareigūnai. Dėkoju ir šių jaunų vyrų vadovybei, kad turi tokių puikių žmonių savo kolektyve. Ačiū.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS