Savaitgalį apledėjęs kelias neblaivių vairuotojų neišgąsdino: gresia atsakomybė | kl.lt

SAVAITGALĮ APLEDĖJĘS KELIAS NEBLAIVIŲ VAIRUOTOJŲ NEIŠGĄSDINO: GRESIA ATSAKOMYBĖ

Praėjusį savaitgalį, lapkričio 29-gruodžio 1 dienomis, mūsų šalies keliuose, Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, įvyko 37 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 55 žmonės, tarp jų du nepilnamečiai.

Daugiau nei pusė eismo įvykių – 22 – įvyko miestų gatvėse. Beveik visi įvykiai – 32 – įvyko keliuose, kai jų danga buvo šlapia ar apledėjusi.

Penktadienį iš aštuoniolikos įvykių septyniolika įvyko ne tik esant šlapiai kelio dangai, bet daugeliu atvejų ir lijo (nukentėjo 28 žmonės).

Šeštadienį slidžiuose keliuose ar esant šlapiai dangai neišvengta 10-ties eismo įvykių (nukentėjo šešiolika asmenų). Sekmadienį, esant šlapiai kelio dangai, įvyko keturi įvykiai, apledėjusiame kelyje vairuojamo lengvojo automobilio nesuvaldė 18-metis vaikinas.

Eismo įvykiuose daugiausia nukentėjo vairuotojų ir keleivių – atitinkamai 22 ir 21. Pėstieji nukentėjo septyniuose įvykiuose (penktadienį ir sekmadienį), penki iš jų – miestų gatvėse pėsčiųjų perėjose.

Miestų gatvėse (Vilniuje – du, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje) į įvykius pateko ir dviračių vairuotojai. Užregistruoti 23 atvejai – transporto priemonių susidūrimai, tarp jų šeši, kai nesilaikyta reikalavimo duoti kelią sukant į kairę.

Savaitgalį policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, užregistravo 262 eismo įvykius. Penktadienį-sekmadienį visoje šalyje užfiksuota daugiau nei 1 630 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Išaiškintas 121 neblaivus vairuotojas, 46 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė (nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS