Ugniagesiai: du vyrai Mažeikių rajone žuvo galimai dėl neatsargaus rūkymo | kl.lt

UGNIAGESIAI: DU VYRAI MAŽEIKIŲ RAJONE ŽUVO GALIMAI DĖL NEATSARGAUS RŪKYMO

Gaisras Mažeikių rajone per kurį žuvo du vyrai, galimai kilo dėl neatsargaus rūkymo, sako ugniagesiai.

Šeštadienį vakare, 20.21 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Mažeikių rajone, Šerkšnėnų seniūnijoje, Žemalės kaime. Gaisrą atokiau nuo kaimo esančioje sodyboje pastebėjo netoliese keturračiu važiavęs žmogus.

Namas degė atvira liepsna. Atvykus ugniagesiams, namo stogas jau buvo įgriuvęs, o iš pusrūsio išėjo smarkiai apdegęs vyras.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, žmogus nelabai orientavosi aplinkoje ir nepasakė ugniagesiams, kad viduje yra likę dar du žmonės. Apdegęs 67 metų vyras buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir išvežtas į ligoninę, o perkasinėjant gaisravietę buvo rasti smarkiai apdegę dviejų žmonių kūnai.

„Pasak namo gyventojo artimųjų, žuvusieji buvo jo svečiai, – pranešime sakė Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Tilvikas, šeštadienį budėjęs ir apsilankęs gaisro vietoje. – Artimieji pasakojo, jog pas jį dažnai ateidavę vyrai turėjo žalingų įpročių ir tą lemtingą vakarą galimai buvo neblaivūs.

Pirminiais duomenimis, gaisro priežastis – neatsargus rūkymas, nes krosnis ir elektros įranga name buvo tvarkinga, dūmtraukis mūrinis, jį, pasak artimųjų, žmogus valydavo. Abu žuvusieji buvo rasti kambaryje, kuriame ir kilo gaisras. Namo gyventojas miegojo kitame kambaryje, tad pajutęs dūmus, dar spėjo pasislėpti pusrūsyje.

Pasak A. Tilviko, pagrindinė žūčių gaisruose priežastis – neatsargus rūkymas ir girtavimas.

„Ir kova su jais – lyg su vėjo malūnais. Socialinės rizikos gyventojų būstuose įrengiame dūmų detektorius, bet mums išėjus jie paprasčiausiai juos nuima, o jei ne – išsikrovus baterijai jos nebepakeičia. Girtavimas ir rūkymas – didelė socialinė problema ir ugniagesiai čia nelabai ką gali padaryti,“ – sako ugniagesių atstovas.

Šiemet per gaisrus Lietuvoje, pirminiais duomenimis, žuvo 68 žmonės – 20-čia daugiau nei tuo pat metu pernai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS