Ugniagesiai gelbėtojai perspėja nelipti ant pirmojo ledo: ant jo vaikščiodami, rizikuojate gyvybe | kl.lt

UGNIAGESIAI GELBĖTOJAI PERSPĖJA NELIPTI ANT PIRMOJO LEDO: ANT JO VAIKŠČIODAMI, RIZIKUOJATE GYVYBE

Vos tik vandens telkiniai spėjo pasidengti pirmuoju plonu ledu, ant jo jau pastebėta besisukinėjančių žvejų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) įspėja, kad taip elgdamiesi žvejai rizikuoja savo gyvybėmis. Šiuo metu ledas dar netvirtas ir ant jo vaikščioti ir žvejoti draudžiama.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 cm, pažymima PAGD pranešime. Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, taip pat arti krūmų, medžių, nendrių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltinių. Ypač atsargiems reikia būti ir prie kranto, nes čia ledas silpnesnis ir jame gali būti įtrūkimų. Ledas labai pavojingas ir atodrėkių metu.

Departamento duomenimis, šiemet ugniagesiams gelbėtojams 358 kartus teko atlikti gelbėjimo darbus vandenyje. Jų metu jie ištraukė 118 skenduolių ir išgelbėjo 18 gyventojų.

PAGD nuotr.

GALERIJA

  • Ugniagesiai gelbėtojai perspėja nelipti ant pirmojo ledo: ant jo vaikščiodami, rizikuojate gyvybe
Tomo Raginos ir PAGD nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS