Ugniagesiai išgelbėjo gyvybę: vyrą rado susmukusį ant grindų dūmų pilnoje patalpoje | kl.lt

UGNIAGESIAI IŠGELBĖJO GYVYBĘ: VYRĄ RADO SUSMUKUSĮ ANT GRINDŲ DŪMŲ PILNOJE PATALPOJE

  • 1

Sekmadienį Panevėžio ugniagesiams teko panaudoti laužtuvą tam, kad patektų į buto vidų ir išgelbėtų ant grindų dūmų pilnoje patalpoje susmukusį vyrą

Kovo 1 dieną buvo gautas pranešimas, kad Žemaičių gatvėje, bendrabučio tipo daugiabutyje, viename iš butų kilo gaisras.

Ugniagesius iškvietė kaimynai. „Kadangi penkiaaukščio laiptinėje buvo tiršta nuo dūmų, nebuvo aišku, kuriame bute kilo gaisras, tačiau pažiūrėję iš lauko pamatėme, kad pirmajame aukšte pro pravirą vieno buto langą veržiasi dūmai, – pasakojo įvykio vietoje buvęs Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Egidijus Vyšniauskas. – Kadangi buto durų niekas neatidarė, ugniagesiai su laužtuvu atidarę langą pateko į vidų ir virtuvėje rado ant viryklės svylantį puodą, o ant grindų gulintį vyrą. Nors jis dar nebuvo visiškai praradęs sąmonės, bet buvo bejėgis. Atrakinę duris iš vidaus ugniagesiai išnešė nukentėjusįjį į lauką.“

Prisikvėpavusį dūmų vyrą greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Bute autonominio dūmų detektoriaus nebuvo. Pasak E. Vyšniausko, Panevėžyje yra buvęs toks atvejis, kai bute svylant puodui, pradėjo veikti pas kaimynus esantis dūmų detektorius. Tai ir padėjo tuomet išgelbėti žmogaus gyvybę.

Iš viso šiemet ugniagesiai gelbėtojai 69 kartus vyko gesinti gaisrų dėl svylančių puodų, jie išgelbėjo 5 žmones. Pernai tokių įvykių buvo 564, išgelbėti 22 gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dina

Dumu detektorius turėtų būti netoli viryklės nes daugiausia gaisras pradideda nuo jos. Jeigu nėra rūkančių ,dūmų detektorių reikia turėti virtuvėje..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS