Vandens telkiniuose nuskendo du žmonės, dar trys išgelbėti | kl.lt

VANDENS TELKINIUOSE NUSKENDO DU ŽMONĖS, DAR TRYS IŠGELBĖTI

Pirmadienį Lietuvoje vandens telkiniuose paskendo du žmonės, dar trys, tarp jų dvi mergaitės, buvo išgelbėtos.

Vilniuje išgelbėta į Also ežerą Gulbinėlių gatvėje įlūžusi moteris.

Bendrasis pagalbos centras (BPC) pranešimą apie nelaimę gavo 10.37 valandą, į įvykio vietą buvo išsiųstas ekipažas su narais.

Plaukiko kvalifikaciją turintis pareigūnas su gelbėjimo rogėmis pasiekė nelaimėlę, kuri buvo įlūžusi į vandenį.

Panaudojus gelbėjimo roges ir gelbėjimo virvę, įlūžusi sąmoninga moteris ištraukta, parplukdyta į krantą ir perduota medikams, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Rokiškio rajone tvenkinyje, įlūžus ledui, nuskendo žmogus.

Panevėžio policija informavo, kad pranešimas apie Juodupės miestelio tvenkinyje įlūžusį žmogų buvo gautas 11.04 valandą. Atvykusios tarnybos už 50 metrų nuo kranto rado įlūžusį žmogų.

Panaudojus gelbėjimo roges, skenduolis ištrauktas į krantą ir perduotas policijos pareigūnams.

Po pietų, 14.22 val., gautas pranešimas, kad Mažeikiuose, Sedos gatvėje, Juodpelkio tvenkinyje įlūžo ir plūduriuoja dvi mergaitės. Jos buvo už 15 metrų nuo kranto.

Pirminiais duomenimis, paskendo 52 metų žvejys.

Panaudojus gelbėjimo valtį, mergaitės buvo ištrauktos ir perduotos medikams. Mergaites medikai išsivežė į gydymo įstaigą.

Pavakarę, 16.54 val., Raseinių rajone, Ariogalos seniūnijoje, Daugėliškių kaime buvo vykdoma galimai nuskendusio žmogaus paieška.

Atvykus, ant kranto rasti žvejo daiktai. Narai, panėrę į tvenkinį, ištraukė nuskendusį vyrą ir perdavė medikams, konstatuota vyro mirtis.

Gelbėtojai ragina atsargiai elgtis ant ledo.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip septyni centimetrai. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 centimetrų. Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas.

Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, o taip pat arti krūmų, medžių, nendrių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Blogai,

kai taip brangsta karstas vanduo! Eketeje maudytis ir salta,ir pavojinga!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS