Vasarą policijos rūpestis – pasiklydę grybautojai ir uogautojai | kl.lt

VASARĄ POLICIJOS RŪPESTIS – PASIKLYDĘ GRYBAUTOJAI IR UOGAUTOJAI

  • 0

Šią savaitę Šiaulių apskrities policijos pareigūnai net tris kartus vyko į   miškus ieškoti miško gėrybes rinkusių ir čia pasiklydusių žmonių. Jie visi - garbaus amžiaus sulaukę senoliai.

Liepos 21-osios vakare Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyriaus sulaukė Šiaulių rajono, Kužių miestelio, gyventojos telefoninio skambučio, kad iš ryto į Kužių apylinkės miškus išėjo garbaus amžiaus neįgalus jos tėvas ir iki šiol negrįžo. Senolio ieškoti išvykusius pareigūnus atgal grąžino telefonu gauta gera žinia, kad  artimieji ir kaimynai susitiko jį grįžtantį iš Verbūnų miško.

Po keleto valandų,  23 val., nerimo kupinas pareigūnams paskambino vyras, nerandantis savo 83 metų senelio, kuris apie 20 val. išėjo grybauti į Šiaulių rajone esančius Aukštelkės miškus. Senolis buvo prašęs, kad anūkas neišjungtų žoliapjovės, su kuria darbavosi tarp miškų esančioje negyvenamoje sodyboje.   Tai - būsiantis orientyras, padėsiantis jam grįžti iš miško. Deja, šis orientyras buvo niekam tikęs, nes aplink važinėjo dar ir burzgiantys motociklininkai, kurie senolį dezorientavo.

Nuvykę į mišką patruliai ir kinologas pasiklydusįjį bandė prisikviesti automobilio šviesomis ir garso signalais, tačiau nesėkmingai. Senolis atsiliepdavo  mobiliuoju telefonu, sakydavo, kad girdi garsus, tačiau visiškoje tamsoje ir jauno eglyno tankmėje jam orientuotis buvo sunku ir į miško pakraštį  išbristi jam nepavyko. Pagaliau pareigūnus pasiekė  iš miško silpnai atsklindantis vyro balsas. Jis pareigūnams ir nurodė kelią link pasiklydėlio. Prožektoriais aklinoje nakties tamsoje skindamiesi  kelią, patruliai senolį surado - labai išsigandusį, nuvargusį ir išsekusį, su keliais grybais krepšyje.   

O praėjusį šeštadienį ant kojų buvo sukeltos policijos pajėgos dėl  miške pasiklydusios uogautojos. Šiaulių rajone, Meškiškės kaime, uogaudama pasiklydo 83 metų moteris.

Kadangi buvo išeiginė diena, dirbo tik budinčios policijos pareigūnų pajėgos, tad buvo priimtas sprendimas skubiai į darbą  iškviesti visus  besiilsinčius Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnus ir pasiųsti juos į mišką ieškoti  senolės.  Pajėgoms pajudėjus į įvykio vietą, sulaukta pranešimo, kad artimieji  ir kaimynai patys rado per puskilometrį nuo namų  į mišką nuklydusią moterį. Paaiškėjo, kad senolė, kuri dėl patirtos sąnario operacijos turėjo judėjimo problemų, ieškodama miško gėrybių, nugriuvo ir atsistoti nebepajėgė.

Šios trys istorijos baigėsi laimingai. Tačiau kiekvienais metais pasitaiko įvykių, kai į mišką išsiruošę senoliai pasiklysta miške ir, nesulaukę pagalbos, išsekę bei sušalę, randami nebegyvi. Tad saugokime savo senjorus ir vienų jų į mišką neišleiskime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS