Verdanti arbata žiauriai nuplikė pusantrų metų mažylį: medikai tokio atvejo seniai nematė | kl.lt

VERDANTI ARBATA ŽIAURIAI NUPLIKĖ PUSANTRŲ METŲ MAŽYLĮ: MEDIKAI TOKIO ATVEJO SENIAI NEMATĖ

  • 5

Į Panevėžio ligoninę atvežtas, bet dėl didelių nudegimų į Santaros klinikas išvežtas nė pusantrų metukų neturintis vaikas. Teigiama, kad mažylis ant savęs užsivertė maždaug puslitrį ką tik užplikytos arbatos.

Į Panevėžio ligoninę atvežtas, bet dėl didelių nudegimų į Santaros klinikas išvežtas nė pusantrų metukų neturintis vaikas. Teigiama, kad mažylis ant savęs užsivertė maždaug puslitrį ką tik užplikytos arbatos.

„Didelis nudegimų plotas, didelis nudegimų gylis“, – teigė gydytoja.

Mažylio būklė sunki, pasekmės neaiškios, žodžiai iš gydytojos lūpų – neglostantys.

„Aš tai vadinčiau nepakankama mažo vaiko priežiūra“, – sakė medikė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pasak pirmąją pagalbą suteikusių greitosios medikų, mažylis nusidegino maždaug trečdalį kūno.

„Ir nosytė, ir lūpytė, ir visa krūtinė, ir kairė rankytė jam nudegusi, nes jis ėmė su dešine ranka, tai apsipylė ir kairę rankytę“, – pasakojo Panevėžio greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovė Rūta Ramoškienė.

Teigiama, kad mama su mažyliu iš Biržų rajono buvo atvažiavusi į gretimą rajoną pas savo tėvus, svečiuose užsiplikė arbatos. Vaiką ištiko trauminis šokas, jis į ligoninę buvo išvežtas vangus, mieguistas.

„Tų apiplikymų kartais vandeniu turim ne vieną tokį, bet kad taip stipriai, seniai toks atvejis buvęs“, – teigė R. Ramoškienė.

Aš tai vadinčiau nepakankama mažo vaiko priežiūra.

Kaip panašiais atvejais, policija renka duomenis, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Šiuo metu renkama medžiaga pagal 137 straipsnį dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo“, – sakė Panevėžio policijos atstovė Odeta Jukniūtė.

Medikai teigia, kad mažamečius auginantys tėvai iš kitų nelaimių nepasimoko, dažniausiai nelaimių sulaukia būtent užsikaitus arbatos ar kavos. Kasmet nudegusių vaikų statistika stabili, nemažėjanti – į reanimaciją patenka maždaug trys dešimtys per metus. Šįmet nuo užkaistos mamos arbatos kenčia jau ketvirtas vaikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Keista, kad žmonėms trūksta proto

Karštus daiktus pastatyt vaikui nepasiekiamoje vietoje. Tiek mamytėms, tiek močiutėms. Įdomu bobutė neaiškina, kad nė vienas vaikas neužaugo nenudegęs ar nenuplikytas? Nors dauguma užauga.

bet jau ...

zurnalisto mentalitetas .... ziauriai .... gatves leksikonas GEDA REDAKTORIAU

Meldziu

Kad tik vaikelis kuo greiciau pagytu! Vargsiukas, taip gaila…
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS