Žūklė su pažįstamu baigėsi tragedija: už ledo atbrailos neišsilaikiusį vyrą vandenyje rado negyvą | kl.lt

ŽŪKLĖ SU PAŽĮSTAMU BAIGĖSI TRAGEDIJA: UŽ LEDO ATBRAILOS NEIŠSILAIKIUSĮ VYRĄ VANDENYJE RADO NEGYVĄ

  • 1

Kad jau reikia baigti poledinės žūklės sezoną, įtaigiai  iliustravo vasario 25-osios įvykis Šiaulių rajone, Verduliukų kaime – Rėkyvos ežere nuskendo 36 metų  vyras.

Šiaulietis su savo 47 metų  pažįstamu saulėtą ir šiltą dieną, kai termometro stulpelis artėjo link dviženklės padalos, pabandė pasidžiaugti paskutinėmis poledinės žūklės akimirkomis, ignoruodami, kad  nuo vandens telkinių jau pradeda trauktis ledas ir jis tampa trapus.

Deja, vietoj džiaugsmo vyrus ištiko tragedija. Sunkiai nuo kranto įžiūrimų  žvejų ledas neatlaikė ir įlūžo. „Abu šiauliečiai paniro į ledinį vandenį. Jų pagalbos šauksmą išgirdo ant kranto buvęs atsitiktinis žmogus. Atvykusiems ugniagesiams gelbėtojams, kad pasiektų skęstančiuosius, teko įveikti kilometro atstumą nuo kranto.  Gelbėjimo darbus sunkino plonas lūžtantis ledas. Panaudojus dvejas gelbėjimo roges, buvo pasiekta nelaimės vieta ir gelbėjimo virvėmis iš vandens ištrauktas vienas  žmogus. Paguldytas ant rogių, jis buvo saugiai pargabentas į krantą ir perduotas medikams“, – feisbuke rašė Šiaulių apskrities policija.

Antro skęstančiojo išgelbėti nepavyko, nes pastarajam nebeužteko jėgų išsilaikyti už ledo atbrailos ir sulaukti gelbėtojų. Jį pasiglemžė vandens gelmė. Vyro kūną narai ištraukė po geros valandos paieškų.

„Nerizikuok gyvybe ir neerzink likimo, pavasarį žengdamas ant korėto vandens telkinių ledo. Tai daryk ne tiek dėl savęs, kiek dėl savo artimųjų – savo šeimos, savo vaikų, kuriems esi labai reikalingas“, – įspėjo pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

.

Durni žaidimai, durni ir prizai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS