Per 260 nusikaltimų elektroninėje erdvėje padaręs vyras nuteistas lygtinai | kl.lt

PER 260 NUSIKALTIMŲ ELEKTRONINĖJE ERDVĖJE PADARĘS VYRAS NUTEISTAS LYGTINAI

  • 0

Panevėžio apylinkės teismas 268 nusikaltimus elektroninėje erdvėje padariusiam vyrui skyrė lygtinio laisvės atėmimo bausmę.

Panevėžio apylinkės teismas 268 nusikaltimus elektroninėje erdvėje padariusiam vyrui skyrė lygtinio laisvės atėmimo bausmę.

26 metų panevėžiečiui E. T. skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Byloje nukentėjusiaisiais pripažinti dešimt asmenų, tačiau civilinius ieškinius dėl turtinės ir neturtinės žalos pateikė septyni nukentėjusieji. Jiems priteista atlyginti daugiau nei 3000 eurų turtinės ir 800 eurų neturtinės žalos.

Bylos duomenimis E. T. neteisėtai disponavo įrenginiais, programine įranga, slaptažodžiais, kodais ir kitokiais duomenimis, perėmė ir panaudojo elektroninius duomenis ar mokėjimo priemones, neteisėtai rinko informaciją apie privatų asmens gyvenimą, prisijungė prie informacinės sistemos, gamino netikras elektronines mokėjimo priemones, klastojo ir neteisėtai disponavo, sukčiavo, prievartavo turtą bei pasikėsino padaryti nusikalstamą veiką.

Kaip rodo šis atvejis, net programavimo mokslų nebaigęs asmuo gali įsibrauti į kitus kompiuterius.

„Kaip rodo šis atvejis, net programavimo mokslų nebaigęs asmuo gali įsibrauti į kitus kompiuterius, juos valdyti ir gauti nepažįstamų asmenų informaciją, bankų kodus, slaptažodžius“, – teismo nuosprendyje teigė bylą nagrinėjęs Panevėžio rūmų teisėjas Vytautas Krikščiūnas.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad E. T. prisipažino padaręs baudžiamojo įstatymo numatytas veikas ir dėl jų nuoširdžiai gailisi.

Teismas pažymi, kad per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį E. T. visą laiką bus kontroliuojamas bei prižiūrimas, jis privalės vykdyti teismo paskirtus įpareigojimus – auklėti ir prižiūrėti savo nepilnametį vaiką, rūpintis jo sveikata, dirbti arba būti užsiregistravusiam Užimtumo tarnyboje, neišeiti iš namų nuo 23 val. iki 6 val., neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be jo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS