Apeliacinis teismas apklausė Krepšinio federacijos bylos išteisintuosius | kl.lt

APELIACINIS TEISMAS APKLAUSĖ KREPŠINIO FEDERACIJOS BYLOS IŠTEISINTUOSIUS

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį apklausė išteisintuosius Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) byloje.

Per posėdį buvęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, buvęs Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius, buvęs jo patarėjas Darius Simėnas, LKF atstovė Ramutė Alvyrutė Čižauskaitė ir kiti kaltinamieji teigė, kad visi parodymai, duoti pirmos instancijos teismui, yra teisingi bei prašė Apeliacinio teismo teisėjų kolegijos remtis jais.

R. A. Čižauskaitė teisme minėjo, kad LKF atliktas auditas, per kurį neaptikta pažeidimų.

Kolegija nutarė ketvirtadienį įrodymų tyrimo neužbaigti ir kitą posėdį apklausti dabartinį LKF generalinį sekretorių Mindaugą Špoką ir finansininkę Jolantą Gedvilienę.

Kitas šios bylos posėdis numatytas gegužės 24 dieną.

Vilniaus apygardos teismas pernai spalio mėnesį visiškai išteisino buvusį federacijos generalinį sekretorių M. Balčiūną ir kitus kaltinamuosius dėl veiksmų, susijusių su pasirengimu 2011-ųjų Europos krepšinio čempionatui.

Prokuratūra M. Balčiūną kaltino, kad eidamas LKF generalinio sekretoriaus pareigas M. Balčiūnas susitarė su federacijos vyr. finansininke ir vykdomąja direktore, kad federacijos vardu būtų surašyti tikrovės neatitinkantys darbų atlikimo - perdavimo aktai bei kiti į oficialią apskaitą įtraukti suklastoti finansiniai dokumentai bei sąskaitos apie neva Panevėžio savivaldybei LKF suteiktas paslaugas.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, duomenimis, Panevėžio miesto savivaldybės lėšos galėjo būti apgaule bei klastojant dokumentus užvaldytos LKF naudai ir vėliau panaudotos bendrovės „Via Unica“ viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

Šio viešbučio vadovė Dalia Kuklierienė kaltinta papirkimu – įtarta, kad ji kaip kyšį M. Balčiūnui davė televizorių.

Pareigūnai skelbė, kad iš viso kaltinamieji tokiu būdu LKF naudai užvaldė 2,375 mln. litų (per 687 tūkst. eurų), iš jų daugiau nei 80 proc. panaudota viešbučio rekonstrukcijai.

Apygardos teismas įvertino, kad kaltinamieji neveikė savanaudiškai, jie stengėsi tinkamai pasiruošti krepšinio čempionatui pagal FIBA reikalavimus.

Prokurorai teismo prašo pakeisti išteisinamąjį nuosprendį ir nuteisti juos dėl piktnaudžiavimo bei sukčiavimo. Išteisintiesiems prokurorai siūlo laisvės atėmimo bausmes nuo pusės iki ketverių metų, jas atidedant nuo vienų iki trejų metų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

anonimas

Pasaulio rekordas-Lietuvos teismai nagrinėja net 8 metų senumo įvykius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS