Asmens duomenų vagystės tęsiasi: nukentėjo domenai.lt vartotojai | kl.lt

ASMENS DUOMENŲ VAGYSTĖS TĘSIASI: NUKENTĖJO DOMENAI.LT VARTOTOJAI

  • 1

Paaiškėjo dar vienas duomenų nutekinimo atvejis. Domenai.lt savo klientams pirmadienį apie tai pranešė laišku.

Pasak bendrovės atstovų, vasario 26 d. gavo pranešimą, kad jų duomenų bazės saugumas yra pažeistas.

„Šiomis dienomis buvo paviešinta labai daug asmens duomenų iš įvairių lietuviškų interneto svetainių. Tiesa ta, kad nėra nepažeidžiamų sistemų, yra per mažai laiko, per mažai žinių arba per mažai noro jas pažeisti. Deja, nors mes turbūt esame pamišę dėl saugumo, yra tikimybė, kad mūsų duomenų bazės saugumas buvo pažeistas. Kodėl rašome šį pranešimą? Už viską labiau vertiname sąžiningumą ir visomis išgalėmis saugome Jūsų mums patikėtus asmeninius duomenis. Norime Jūsų atsiprašyti, informuoti ir apsaugoti, jeigu mūsų įtarimai pasitvirtintų“, – laiške rašė bendrovės atstovai.

Deja, nors mes turbūt esame pamišę dėl saugumo, yra tikimybė, kad mūsų duomenų bazės saugumas buvo pažeistas.

„Kas atsitiko? Šį penktadienį, vasario 26 dieną, gavome pranešimą, kad mūsų duomenų bazės saugumas yra pažeistas. Nedelsdami pradėjome šio įvykio tyrimą, ėmėmės visų saugumo priemonių, siekiant maksimaliai apsaugoti jūsų asmens duomenis ir paslaugas, jei informacija pasitvirtintų. Vėliau mums buvo pateiktas duomenų bazės fragmentas, tačiau jame nesimatė asmens duomenų. Pranešęs asmuo nenurodė, ar jam žinomi asmens duomenys. Šiuo momentu neturime informacijos, kad jūsų asmens duomenys būtų nutekinti. Atidžiai stebime situaciją, tiriame visus įmanomus scenarijus“, – rašoma laiške.

Domenai.lt atstovai taip pat išvardijo, kokie duomenys galėjo nutekėti: vardas, pavardė, adresas, telefono numeris, el. pašto adresas, koduotas prisijungimo prie paskyros slaptažodis, bei informacija, kokie domenai jums priklauso.

Primename, kad tai – ne pirmasis duomenų vagystės atvejis. Vasario viduryje internautai forume „Raid Forums“ aptiko dar vieną atvejį, kai galimai buvo pasisavinta žmonių asmeninė informacija. Tąkart dėmesio centre atsidūrė pažinčių svetainės darnipora.lt lankytojų duomenys. Forume informacija apie 400 tūkst. asmenų informacijos nutekinimą pasirodė 2020-ųjų rugpjūčio 31 dieną. Kaip rašė informaciją paskelbęs asmuo, nutekinti išties konfidencialūs duomenys: vartotojų vardai, slaptažodžiai, telefono numeriai, elektroninio pašto adresai, lytis, amžius ir kita informacija.

Apie kibernetinių nusikaltėlių atakas rašyta ir vasario 18 dieną. Viename forume programišiai paskelbė parduodantys buvusios lažybų bendrovės „Orakulas“ klientų duomenis, šią įmonę prieš kelerius metus įsigijusi bendrovė „Olympic Casino Group Baltija“, valdanti prekinį ženklą „OlyBet“, sako, kad dabartiniai vartotojų duomenys yra saugūs.

Dar anksčiau nutekinta apie 110 tūkstančių Lietuvoje registruotų automobilių dalijimosi paslaugos „CityBee“ vartotojų informacija. Kaip pranešė bendrovė, nusikaltėliai viename iš kibernetinių įsilaužėlių pamėgtų forumų paskelbė trejų metų senumo vartotojų duomenis.

Buvo pavogti ne tik dalies „CityBee“ klientų vardai, pavardės ir asmens kodai, bet taip pat ir telefonų numeriai, elektroninio pašto adresai, gyvenamosios vietos adresai, vairuotojų pažymėjimo numeriai bei užkoduoti slaptažodžiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nausėdas

Asmeninių duomenų vagystės nedomina nei ministras Dobrovolskis, nei juo labiau policijos. Jie turi įdomesnį UŽSIĖMIMĄ-interneto platybėse SEKTI PERSEKIOTI IR BAUSTI LAISVĄ NUOMONĘ PAREIŠKUSIUS LIETUVIUS. Tam įkurtas specialus interneto CYBER PATRULIS. Paprastai kalbant lietuvius internete persekios CYBER-GESTAPO SMOGIKAI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS